Οικονομία

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για τον πληθωρισμό

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για τον πληθωρισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Λαγκάρντ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για να καταπολεμήσει τον «υπερβολικά αυξημένο» πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει «όσο μακριά είναι απαραίτητο» για να καταπολεμήσει τον «υπερβολικά αυξημένο» πληθωρισμό, προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρός της, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκανε δηλώσεις κατά την έναρξη του ετήσιου φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία, βλέπει στο σημερινό πληθωριστικό σοκ «μια μεγάλη πρόκληση για τη νομισματική πολιτική μας», όπως δήλωσε η ίδια απευθυνόμενη σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από κεντρικούς τραπεζίτες και οικονομολόγους.

Η ευρωπαϊκή και παγκόσμια πρόκληση του πληθωρισμού ακολουθεί τις σοβαρές διαταραχές που υφίστανται στις διεθνείς αγορές, τις εφοδιαστικές αλυσίδες, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, τα τρόφιμα και στις πρώτες ύλες. Βασικές αιτίες είναι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και το πρόβλημα των εφοδιαστικών αλυσίδων στην ασιατική αγορά. Μάλιστα ειδικοί επισημαίνουν ότι η Κίνα και η λεγόμενη πολιτική μηδενικών κρουσμάτων στην πανδημία, έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα με διεθνή αντίκτυπο.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση του φετινού φόρουμ της ΕΚΤ, πραγματοποιείται σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους για την ευρωπαϊκή οικονομία ενώ στον ορίζοντα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος ύφεσης το επόμενο έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments