Διεθνή

Ερντογάν: “Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε τη συμφωνία μας – Δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτικη”

Ερντογάν: “Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε τη συμφωνία μας – Δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτικη”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από το "Μητσοτάκης γιοκ" και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εκ νέου επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από το “Μητσοτάκης γιοκ” και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εκ νέου επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Δεν τήρησε τη συμφωνία που κάναμε στην Κωνσταντινούπολη” και επεσήμανε πως δεν μπορεί να οπλίσεις τα νησιά.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος τοποθετήθηκε προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις ενέργειες της Άγκυρας σε αυτό τον τομέα, δεν παρέλειψε, όμως, όπως αναμενόταν να αναφερθεί στην Ελλάδα.

Έ

Έτσι για μία ακόμα φορά χρησιμοποίησε τη γνωστή επιθετική ρητορική επαναφέροντας το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών αλλά και με προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το δείπνο που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια προσφορά. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, ανέτρεψε την κατάσταση με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας «δεν έκανε μόνο αυτό, αλλά πήγε και παρακάτω με την προσπάθεια να οπλίσει τα νησιά. Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά. Οι βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα λέγεται επίσης ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί γίνονται αυτά;».

Όσο για το θέμα της αναβάθμισης των τουρκικών F-16 και της αγοράς νέων από τις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν στάθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Ο τελευταίος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να προχωρήσει στη συμφωνία με την Τουρκία, πλην όμως απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου. «Τα κοινοβούλια είναι μέρη όπου λαμβάνουν χώρα προβληματικές διαδικασίες. Ο κ. Πρόεδρος είπε ότι θα κάνει τα βήματα που μπορεί. Θα στείλουμε τις αντιπροσωπείες μας μετά τη συνάντησή μας με τον Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται επίσης υποστήριξη. Σύντομα θα στείλουμε αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments