Ελλάδα

Φωτιά: Τα πύρινα μέτωπα σε Ιτέα και Κρανίδι

Φωτιά: Τα πύρινα μέτωπα σε Ιτέα και Κρανίδι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα σε Ιτέα και Κρανίδι

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα, ενώ οι από αέρος ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύουν τις προσπάθειες να περιοριστούν οι φωτιές που καίνε από χθες στο Σερνικάκι Φωκίδας και στην Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας.

Από νωρίς το πρωί, στο Σερνικάκι Φωκίδας, επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ στο Κρανίδι 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN, η φωτιά πλέον έχει σπάσει σε μικρότερα μέτωπα και η κατάσταση στην Ιτέα είναι λίγο καλύτερη μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες.

Τα κύρια μέτωπα είναι 2, το ένα προς Γαλαξίδι και το άλλο προς Δελφούς. Κάτι πολύ θετικό είναι πως υπάρχει άπνοια, και γι αυτό η φωτιά τώρα καίει χωρίς ένταση. Το κύριο βάρος τη νύχτα έπεσε στις περιοχές της Αγίας Ευθυμίας, της Τριταίας, στο Σερνικάκι, στο Χρισσό και τον Ελαιώνα. Οι περιοχές αυτές είναι είχαν κρίσιμα μέτωπα χωρίς να κινδυνεύουν κατοικίες.

Πάντως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το βράδυ η Βόρεια Ιτέα από τους κατοίκους της, οι οποίοι απομακρύνθηκαν  με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε και  συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στην Άμφισσα για να εκτιμηθεί η κατάσταση αλλά και να τεθούν οι προτεραιότητες για τις νυχτερινές επιχειρήσεις. Οι πυροσβέστες και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην κατάσβεση , προσπάθησαν  όλη τη νύχτα να κρατήσουν τις φλόγες μακριά για να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις και οι περιοχές στις οποίες έπεσε το κύριο βάρος ήταν στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιτέας.

Εκτός από την προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας αυτό δηλαδή που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο ‘Αμφισσας – Λιβαδειάς καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς. Ακόμη έγινε γνωστό ότι έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη της ΔΕ Ιτέας, ‘Αμφισσας και Δελφών του δήμου Δελφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Αυξημένη επικινδυνότητα για πυρκαγιές και αύριο»

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε όλη τη χώρα και με έκτακτες ενημερώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο «4» σήμερα, όπως και αύριο Τρίτη, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για αύριο Τρίτη 5/7, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος 4 : Σε Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, κεντρική & νότια Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο & Ικαρία και σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία & Λακωνία και υψηλός κίνδυνος 3 σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments