Διεθνή

Παρέμβαση Μπάιντεν κατά μαζικών πυροβολισμών

Παρέμβαση Μπάιντεν κατά μαζικών πυροβολισμών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για «σοκ», το οποίο του προκάλεσε το θλιβερό συμβάν, και παρότρυνε τις κρατικές αρχές στο δύσκολο έργο τους εναντίον της παράνομης οπλοκατοχής και των «τυφλών» πυροβολισμών εναντίον ανυποψίαστων πολιτών

    Την παρέμβαση του Προέδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκάλεσε η θανατηφόρα μαζική επίθεση με πυροβολισμούς στο Σικάγο, χθες, ημέρα εορτασμού της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για «σοκ», το οποίο του προκάλεσε το θλιβερό συμβάν, και παρότρυνε τις κρατικές αρχές στο δύσκολο έργο τους εναντίον της παράνομης οπλοκατοχής και των «τυφλών» πυροβολισμών εναντίον ανυποψίαστων πολιτών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του αισθάνονται συγκλονισμένοι από την παράλογη ένοπλη βία, «που έχει φέρει για άλλη μια φορά θλίψη στην αμερικανική κοινότητα, αυτήν την φορά την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας».

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε την ανάγκη της επιβολής του νόμου και πρόσθεσε ότι δεν νοείται να μην βασιλεύει η νομοκρατία στην Αμερική.

«Κάλεσα τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου να βοηθήσουν στον επείγοντα εντοπισμό του δράστη, ο οποίος παραμένει ελεύθερος αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Μπάιντεν είναι επικεφαλής του κόμματος των Δημοκρατικών, οι οποίοι έχουν δημοσίως καταθέσει τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, στοιχείο που τους διαφοροποιεί αισθητά από την πολιτική ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που αντιμετωπίζει την οπλοκατοχή ως αναπόσπαστο μέρος της αμερικανικής κουλτούρας και ιστορίας. Για τους Ρεπουμπλικάνους, δεν πρέπει να τεθεί ζήτημα διακοπής της οπλοκατοχής, κάτι που εξετάζεται σοβαρά από κύκλους στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments