Ελλάδα

Κάλυμνος: Επίσκεψη του Διοικητή της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο του νησιού

Κάλυμνος: Επίσκεψη του Διοικητή της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Διακομιχάλη Δημήτρη και τον Αερολιμενάρχη κ. Δαγιάση Ματθαίο, ο διοικητής της ΥΠΑ, είδε από κοντά και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο του νησιού

Ο διοικητής της ΥΠΑ ο κος Δριτσάκος Γιώργος επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Καλύμνου, όπου διενήργησε αυτοψία και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Διακομιχάλη Δημήτρη και τον Αερολιμενάρχη κ. Δαγιάση Ματθαίο, επισκέφθηκαν το έργο του υδατόπυργου και επισημάνθηκε η άμεση αντιμετώπιση με την κατασκευή τοίχων αντιστήρηξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις στο βόρειο και δυτικό τμήμα των πρανών του αεροδρομίου.

Επίσης συζητήθηκε η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλύμνου προκειμένου να δέχεται μεγαλύτερα αεροσκάφη, γεγονός που θα δώσει ώθηση και στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ο κος Διακομιχάλης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παρουσία του Διοικητή της ΥΠΑ θα επιλύσει συγκεκριμένα προβλήματα που αφορούν στο αεροδρόμιο της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δέσμευση του εργολάβου, αναφορικά με τον υδατόπυργο και την άμεση επανέναρξη των εργασιών, καθώς στην ανάγκη για τα μέτρα άμεσης αντιστήριξης στο βόρειο και δυτικό τμήμα του αεροδρομίου της Καλύμνου, γεγονός που θα επιτρέψει την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης.

Όσον αφορά στα μέτρα αντιστήριξης ο Δήμαρχος Καλύμνου αναφέρθηκε και στην έκθεση του καθηγητή κου Λέκκα σχετικά με την ευστάθεια των πρανών, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι θα γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την έναρξη των βροχοπτώσεων το φθινόπωρο.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου, κος Διακομιχάλης Δημήτρης σε δηλώσεις του, κατά την υποδοχή του διοικητή της ΥΠΑ ο κ. Δριτσάκου Γιώργου, αναφέρθηκε τόσο στον συμβολικό χαρακτήρα της επίσκεψης, αλλά και στην  ξεχωριστή σημασία της, εξαιτίας της προηγούμενης ιδιότητας του κ.Δριτσάκου, ως πρώην πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, τις δύσκολες ώρες του 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου δώρισε στον Διοικητή της ΥΠΑ, κο Δριτσάκο Γιώργο  το σκάφανδρο του δύτη, σε μία συμβολική κίνηση αναγνώρισης της γενναιότητας που επιδεικνύεται από τους ανθρώπους που οργώνουν τους βυθούς και αυτούς που “φυλάττουν Θερμοπύλες” από όποια θέση κι αν βρίσκονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments