Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή βροχή έπληξε την πόλη- Συνεχόμενες κλήσεις για άντληση υδάτων [vid]

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή βροχή έπληξε την πόλη- Συνεχόμενες κλήσεις για άντληση υδάτων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Youtube

Θεσσαλονίκη: Μικρής διάρκειας αλλά ισχυρής έντασης νεροποντή έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής [8/7] τη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε λίγα λεπτά το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην θυμίζοντας... φθινόπωρο

Μικρής διάρκειας αλλά ισχυρής έντασης νεροποντή έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής [8/7] τη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε λίγα λεπτά το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην θυμίζοντας… φθινόπωρο.

Από τη βροχή δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών ενώ ο δυνατός άνεμος που φυσούσε “σήκωσε” αντικείμενα, μετακίνησε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσε πτώσεις κλαδιών κι ενός δέντρου δίπλα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις να επέμβει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Τα έντονα φαινόμενα υποχώρησαν με την επανεμφάνιση του ήλιου, αν και στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται νέες καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Το φαινόμενο κράτησε γύρω στα 10-15 λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης, να πλημμυρίσουν δρόμοι, αλλά και να αναγκαστούν ιδιοκτήτες καταστημάτων να πάρουν σε μερικές περιπτώσεις τις σκούπες τους.

Από τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν στον ουρανό σκοτείνιασε όλη η Θεσσαλονίκη. Οι δρόμοι έμοιαζαν με χειμάρρους από τη δυνατή βροχόπτωση.

Την ίδια ώρα αστραπές και βροντές «σφυροκοπούσαν» περιοχές στο βόρειο τμήμα της πόλης, όπως το Πανόραμα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στα ανατολικά (σ.σ. επί της οδού Καραμανλή και Μπότσαρη), από την έντονη πλημμύρα.

Μέχρι στιγμής, η πυροσβεστική έχει δεχτεί 10 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Η επέλαση της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα διαρκέσει για ένα 24ωρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments