Διεθνή

Παραλήρημα Πούτιν εναντίον Δύσης

Παραλήρημα Πούτιν εναντίον Δύσης

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του δυτικού κόσμου δεν σημαίνουν σημάδια ρωσικής υποχωρητικότητας

Στην εκτόξευση νέων απειλών εναντίον ολόκληρου του δυτικού ημισφαιρίου του πλανήτη προέβη ο Ρώσος Πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «πεδία μαχών» και ελεεινολογώντας ουσιαστικά τους Ουκρανούς και την αντίσταση που προβάλλουν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με την ηγεσία της Κρατικής Δούμας και με άλλους αξιωματούχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πούτιν τόνισε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του δυτικού κόσμου δεν σημαίνουν σημάδια ρωσικής υποχωρητικότητας.

Μάλιστα, σε μια στιγμή έξαρσης πολιτικοστρατιωτικού μεγαλείου, ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε ότι τίποτε δεν έχει αρχίσει ακόμη στρατιωτικά και γεωπολιτικά, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα του πολέμου που έχει κηρύξει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία.

Πιο ειδικά, ο Πούτιν τόνισε πως «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα ακόμα πραγματικά».

Λίγο πιο πριν, με αφορμή τις ειρηνευτικές προσπάθειες, ο Ρώσος δικτάτορας δήλωσε: «Δεν αρνούμαστε τη διαπραγμάτευση ειρήνης, αλλά όσοι το κάνουν αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο αρνούνται, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευθούν».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η τοποθέτησή του, σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι «ακούμε σήμερα ότι θέλουν να νικηθούμε στο πεδίο της μάχης. Λοιπόν, τι να πω; Αφήστε τους να προσπαθήσουν. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει “μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”. Αυτή είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά φαίνεται ότι όλα οδεύουν προς τα εκεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments