Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ομιλία στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ομιλία στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός

Στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. “Εδώ σε λίγο θα υπάρχει μια ενεργειακή γέφυρα που θα ενώνει τον νότο με τον βορρά, πρώτα φέρνει κοντά την Ελλάδα και την Βουλγαρία” σημείωσε. Μετά την εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανίας κρίνεται απαραίτητη η συντονισμένη δράση των χωρών της ηπείρους μας ως απάντηση στον ωμό εκβιασμό της Μόσχας, τον οποίο οι Βούλγαροι γείτονές μας ξέρουν από πρώτο χέρι, τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η Ελλάδα πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας το αποτύπωμά της: από τη μια θωρακίζοντας τη δική της ενεργειακή αυτονομία, και από την άλλη λειτουργώντας ως κομβική πύλη ενέργειας προς την υπόλοιπη Ευρώπη». Πρόσθεσε ότι η σημασία του αγωγού IGB μεγαλώνει από το γεγονός ότι θα ενωθεί με τον αγωγό TAP.

Για το έργο

Το έργο του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού (IGB) αποτελείται από έναν αγωγό μήκους περίπου 182 χλμ. (εκ των οποίων περίπου 31 χλμ. βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας), καθώς και τις αναγκαίες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (Μετρητικοί Σταθμοί, βανοστάσια, Κέντρο Λειτουργίας). Με σημείο εκκίνησης την Κομοτηνή, ο αγωγός θα καταλήγει στη Stara Zagora αντίστοιχα, συνδέοντας τα δίκτυα Φυσικού Αερίου Ελλάδος και Βουλγαρίας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα της αντίστροφης ροής (reverse flow).

Δείτε την ομιλία

Μητσοτάκης: Η Θράκη αλλάζει, τολμώ να πω ότι αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει και η υπόλοιπη Ελλάδα

«Η Θράκη αλλάζει, τολμώ να πω ότι αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε φορά που έρχομαι στη Θράκη με ικανοποίηση βλέπω τη μεγάλη πρόοδο που επιτυγχάνεται», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νομό Ροδόπης λίγες ώρες πριν παραστεί στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB.

«Ολη η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Δεν θέλω να ξεχνάω ποτέ ότι ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός ο οποίος καθιέρωσε στην πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία στην Θράκη. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Στη Θράκη υπάρχει ένα Πόρισμα εξαιρετικά αναλυτικό της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και έχουμε πρόθεση να το υπηρετήσουμε και με τη στήριξη της τοπικής Aυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, θα κινηθούμε έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκινήσει στη Θράκη να επιταχυνθούν και άλλο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες της Κομοτηνής στη διάρκεια της επίσκεψής του στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments