Πολιτική

Μητσοτάκης για «χάρτη Μπαχτσελί»: Nα πάρει θέση ο Ερντογάν

Μητσοτάκης για «χάρτη Μπαχτσελί»: Nα πάρει θέση ο Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Twitter

Προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο απευθύνεται ο πρωθυπουργός

Προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο απευθύνεται ο πρωθυπουργός ρωτώντας αν ο χάρτης που παρουσιάζει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ως τουρκικά αποτελεί πρόκληση ή πραγματικό στόχο. Μετά την πρώτη αντίδραση της Αθήνας, μέσω διπλωματικών πηγών, για την ακραία πρόκληση από πλευράς Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Γκρίζων Λύκων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός

Δείτε καλά αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, όλα απορροφώνται από την Τουρκία. Πυρετός των εξτρεμιστών ή επίσημη τουρκική πολιτική; Αλλη μια πρόκληση ή πραγματικός σκοπός; Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να πάρει καθαρή θέση για τις χαζομάρες του κυβερνητικού του εταίρου.

Δείτε την ανάρτηση

Στα άκρα η τουρκική προκλητικότητα

Σε μία εκτός ορίων προκλητική κίνηση προέβη ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Κατά την επίσκεψή του στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, έλαβε ως δώρο έναν πίνακα με χάρτη που παρουσιάζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο -τυπικός- αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται ως τουρκικά,  τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Η νέα αυτή πρόκληση έρχεται σε συνέχεια των εμπρηστικών δηλώσεων Ακάρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, ότι η Τουρκία έχει σχέδια για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, τα οποία θα εφαρμόσει σε διαφορετικές φάσεις και στάδια, αναφορικά με τα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε.. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε  κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», είπε σε σημείο της συνέnτευξης, εκτοξεύοντας απειλές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments