Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά στο ΑΠΘ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, με την κατηγορία ότι διακινούσαν ναρκωτικά εντός του ΑΠΘ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, με την κατηγορία ότι διακινούσαν ναρκωτικά εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Πρόκειται για Αλγερινούς υπηκόους και μεταξύ αυτών ο 22χρονος που λίγες μέρες νωρίτερα είχε βουτήξει με χειροπέδες στον Θερμαϊκό για να ξεφύγει από αστυνομικούς, όταν τον συνέλαβαν, επειδή παρενοχλούσε περαστικούς στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Για το περιστατικό αυτό είχε παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος (αυτοδικαίως) καθώς η δίκη του αναβλήθηκε, λόγω απουσίας μαρτύρων.

48χρονο

Λίγα 24ωρα αργότερα, όμως, ο 22χρονος συνελήφθη εκ νέου, αυτή τη φορά σε αστυνομική επιχείρηση στο πανεπιστημιακό κάμπους για κατοχή ναρκωτικών ουσιών που φαίνεται να προορίζονταν προς διακίνηση. Η σύλληψή του, μάλιστα, ήταν επεισοδιακή καθώς στην προσπάθειά του να την αποφύγει, επιχείρησε να περάσει μέσα από τζαμαρία πόρτας, με συνέπεια να τραυματιστεί. Πριν από τον τραυματισμό του φέρεται να πέταξε ένα τσαντάκι με έντεκα μικροδέματα κάνναβης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε κι ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Κατά την ίδια επιχείρηση, είχε συλληφθεί κι ο 31 ετών συγκατηγορούμενός του διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατείχε μικροδέμα κάνναβης και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η αστυνομία

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία ότι ήταν το κίνητρο του αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς κι έναν τραυματία που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Χημείου.

Ο τραυματίας, ο οποίος σύμφωνα πληροφορίες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, είναι Γεωργιανής καταγωγής, 23 ετών και αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, δύο άτομα τον μετέφεραν και τον άφησαν στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

«Βρισκόμουν στον αύλειο χώρο του ΑΠΘ, στην πλατεία Χημείου όταν με πυροβόλησαν στα πόδια αλλοδαποί και στη συνέχεια δύο άτομα με μετέφεραν στο νοσοκομείο», ήταν τα πρώτα λόγια του τραυματία σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8 οκτώ προσαγωγές υπόπτων ατόμων, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει εντοπίσει 5 καλύβες και 1 βολίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments