Οδηγός

Οικονόμου: Η στήριξη στις λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί

Οικονόμου: Η στήριξη στις λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί
Ο κ. Οικονόμου, μάλιστα, αναφερόμενος στο Power Pass, πρόσθεσε πως: «Τις επόμενες ημέρες, μέσω και της πλατφόρμας, θα ξεκινήσει και η πίστωση στους λογαριασμούς του 60% μετά τις εκπτώσεις του κράτους και των παρόχων.

«Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, η φιλοσοφία της οριζόντιας στήριξης θα διαρκέσει για όσο παρατηρούνται αυτές οι αυξημένες τιμές της ενέργειας», διαβεβαίωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου, μάλιστα, αναφερόμενος στο Power Pass, πρόσθεσε πως: «Τις επόμενες ημέρες, μέσω και της πλατφόρμας, θα ξεκινήσει και η πίστωση στους λογαριασμούς του 60% μετά τις εκπτώσεις του κράτους και των παρόχων.

Σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, στην πιθανότητα διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία και τις άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις, ο ίδιος τόνισε: «Αν φτάσουμε στο ακραίο σενάριο να κοπεί το φυσικό αέριο, το πλήγμα που θα υποστεί η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης -δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί- θα είναι τέτοιο, που νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι εξελίξεις ντόμινο λιγότερο ή περισσότερο θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο.

Είναι αυτονόητο ότι αν συμβεί το ακραίο σενάριο και λείψει το φυσικό αέριο από τα νοικοκυριά της Γερμανίας, από τη βιομηχανία της, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη γερμανική οικονομία, είναι αδύνατον να μην έχει επιπτώσεις σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία. Από την άλλη πλευρά, η χώρα μας προφανώς είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, όχι μόνο διότι δεν παίρνει φυσικό αέριο από αυτόν τον αγωγό, αλλά και διότι έχει μεριμνήσει, έχει λάβει τα μέτρα της στον βαθμό του εφικτού. Δεν είμαστε στο σημείο που δικαιολογείται κάποιος πανικός ή κάποια ακραία ανησυχία.

Προφανώς, όμως, πρέπει πάντοτε να έχουμε το νου μας να επεξεργαζόμαστε σενάρια και να λαμβάνουμε μέτρα, να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες συνθήκες. Με την ελπίδα πάντοτε ότι δεν θα χρειαστεί να βγάλουμε από το συρτάρι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, που επικαιροποιούνται από καιρού εις καιρόν, ανάλογα και με το πώς τρέχουν οι εξελίξεις. Θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι θα είναι προσωρινή η διακοπή της ροής φυσικού αερίου από τον «Nord Stream 1», λόγω της συντήρησης και θα εξελιχθεί ομαλά ο εφοδιασμός της Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments