Διεθνή

Ιταλία: Ο Πρόεδρος Ματαρέλα δεν δέχεται την παραίτηση Ντράγκι

Ιταλία: Ο Πρόεδρος Ματαρέλα δεν δέχεται την παραίτηση Ντράγκι

Πηγή Φωτογραφίας: bbc/repubblica

Ο Ντράγκι είχε λάβει προηγουμένως ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αλλά, εν συνεχεία, υπέβαλε την παραίτησή του

Αρνείται να κάνει δεκτή ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι από το αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Ο Ντράγκι είχε λάβει προηγουμένως ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αλλά, εν συνεχεία, υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου και τον κάλεσε να εμφανιστεί στη Βουλή […] ώστε να γίνει εκτίμηση της κατάστασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριο Ντράγκι είχε ανακοινώσει, τονίζοντας σε δελτίο Τύπου ότι δεν πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την εκτέλεση των καθηκόντων του μετά την απόφαση του Κινήματος 5 Αστέρων, να υπονομεύσει και να μποϊκοτάρει ψήφο εμπιστοσύνης σε κείμενο που συζητήθηκε στη Γερουσία.

Πιο αναλυτικά, ο Μ. Νράγκι είχε υποστηρίξει: «Δεν υφίσταται πλέον η σχέση εμπιστοσύνης που αποτελεί βάση της κυβερνητικής δράσης. Η πλειοψηφία εθνικής ενότητας η οποία στήριξε αυτήν την κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της δεν υπάρχει πια.

Από την πλευρά μου, αυτές τις μέρες, καταβλήθηκε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η κοινή πορεία, προσπαθώντας να ικανοποιήσω τα αιτήματα που μου έθεσαν οι πολιτικές δυνάμεις. Είναι όμως σαφές από την πολιτική συζήτηση και από τη σημερινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ότι αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments