Διεθνή

Πρωτόκολλο συνθήκης φιλίας Βουλγαρίας – Β. Μακεδονίας

Πρωτόκολλο συνθήκης φιλίας Βουλγαρίας – Β. Μακεδονίας

Πηγή Φωτογραφίας: netpress

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, το κύριο βάρος δόθηκε στην εφαρμογή της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας και συμφωνήθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική εφαρμογή της το επόμενο διάστημα

Υπεγράφη το πρωτόκολλο της Συμφωνίας ανάμεσα στην Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, αν και, κυριολεκτικά μιλώντας, αυτό είναι το δεύτερο πρωτόκολλο συνθήκης φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Και πράγματι, αυτό είναι το δεύτερο πρωτόκολλο που υπογράφεται ανάμεσα στις δύο χώρες, δεδομένου ότι ο πρώτο πρωτόκολλο της πρώτης συνεδρίασης της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας είχε υπογραφεί στις αρχές Ιουνίου του 2019 στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργοί εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας υπέγραψαν σήμερα το πρωτόκολλο για τη δεύτερη συνεδρίαση της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας του 2017.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, το κύριο βάρος δόθηκε στην εφαρμογή της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας και συμφωνήθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική εφαρμογή της το επόμενο διάστημα.

Με βάση τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου, η μικτή διακυβερνητική επιτροπή πρέπει να συγκαλείται και να συνεδριάζει μία φορά το χρόνο για να επανεξετάσει την αποτελεσματική εφαρμογή της, να εγκρίνει μέτρα για τη βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, αλλά και για να δίνει λύσεις σε πιθανά ζητήματα που απορρέουν από την εμπειρική εφαρμογή της Συνθήκης.

Σύμφωνα με  τους συμμετέχοντες σε αυτήν, η σημερινή συνάντηση επέτρεψε να σημειωθεί πρόοδος σε όλους τους τομείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments