Διεθνή

Μπλαιρ: Η Κίνα, κύρια αντίπαλος της Δύσης

Μπλαιρ: Η Κίνα, κύρια αντίπαλος της Δύσης
Μπλαιρ: Την εκτίμησή του ότι η Δύση διέρχεται μια σοβαρή κρίση και ότι κύριος αντίπαλός της δεν είναι η Ρωσία αλλά η Κίνα, διατύπωσε ο πρώην κεντρώος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρεtανίας, Τον Μπλερ.

Την εκτίμησή του ότι η Δύση διέρχεται μια σοβαρή κρίση και ότι κύριος αντίπαλός της δεν είναι η Ρωσία αλλά η Κίνα, διατύπωσε ο πρώην κεντρώος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρεtανίας, Τον Μπλερ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πάλαι ποτέ «Νέων Εργατικών», η Δύση γνωρίζει μια πολύ σοβαρή κρίση, «η πολιτική και οικονομική κυριαρχία των δυτικών εθνών πλησιάζει στο τέλος».

Βασικός ανταγωνιστής του δυτικού μπλοκ δυνάμεων δεν πρόκειται να είναι η Ρωσία, αλλά, κατά τον Μπλερ, η Κίνα, «η δεύτερη υπερδύναμη του κόσμου», εναντίον της οποίας η Δύση πρέπει να συσπειρωθεί για να αντιμετωπίσει την άνοδό του

Στην οπτική του Μπλερ, η Κίνα είναι τεχνολογικά προηγμένη χώρα, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ανταγωνίζεται την Αμερική.

Επιπλέον, η Ταιβάν πρέπει να θεωρείται, σύμφωνα πάντα με τον πρώην πρωθυπουργό, ο επεκτατικός στόχος της Κίνας.

«Η μεγαλύτερη γεωπολιτική αλλαγή αυτού του αιώνα θα έρθει από την Κίνα, όχι από τη Ρωσία», τόνισε ο Μπλαιρ και πρόσθεσε: «Φτάνουμε στο τέλος της δυτικής, πολιτικής και οικονομικής, κυριαρχίας. Ο κόσμος θα είναι τουλάχιστον διπολικός και πιθανώς πολυπολικός. Αυτή είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που η Ανατολή μπορεί να είναι ισότιμη με τη Δύση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments