Πολιτική

Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή: Νέα παρέμβαση σήμερα – Στο επίκεντρο τα κοινωνικά θέματα

Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή: Νέα παρέμβαση σήμερα – Στο επίκεντρο τα κοινωνικά θέματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή: Νέα παρέμβαση θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα παρέμβαση θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή». Κανονικά αυτή την εποχή ήδη θα έκλειναν οι τελευταίες εκκρεμότητες και οι περισσότεροι θα ετοιμάζονταν για τα καλοκαιρινά μπάνια, όμως συμβαίνει το αντίθετο. Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να καταφύγει στον διχασμό και σε μεθόδους «που χρησιμοποίησε στα αντιμνημονιακά χρόνια και γνωρίζει καλά».

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και αναμένεται να τοποθετηθεί και για άλλα ζητήματα.

Με το νέο νομοσχέδιο θα δίνεται δυνατότητα κρυοσυντήρησης γεννητικού υλικού, ζυγωτών και γονιμοποιημένων ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους, ενώ αυτό μπορεί να γίνει και ένα άτομο χωρίς την απαραίτητη συναίνεση του συντρόφου του/της. Παράλληλα, αναμορφώνεται όλο το πλαίσιο γύρω από την κρυοσυντήρηση, ενώ κατοχυρώνεται και η δυνατότητα απόλυτης ανωνυμίας του δότη.

Και υπουργικό συμβούλιο 27 Ιουλίου

Στις 27 του μήνα θα γίνει το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο, ενώ η Προεδρία της κυβέρνησης και η γενική γραμματεία Συντονισμού τρέχουν τους υπουργικούς φακέλους με ορίζοντα το τέλος του έτους.

Σε υψηλή θέση η ατζέντα της κοινωνικής πολιτικής για τη Νέα Δημοκρατία

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση η κοινωνική πολιτική είναι κούφια λόγια και ανούσιες μεγαλοστομίες. Όταν, όμως, έρχεται η κρίσιμη ώρα των πράξεων, ο κύριος Τσίπρας και τα στελέχη του αναζητούν προφάσεις για να μην στηρίξουν πρωτοβουλίες όπως το να έχουν ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο τα παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα ή να μπορούν όλοι οι δάσκαλοι να αποκτήσουν με μικρότερο ή και με καθόλου κόστος τεχνολογικό εξοπλισμό» είχε δηλώσει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός τα θέματα κοινωνικής πολιτικής είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments