Διεθνή

Αινιγματικές δηλώσεις Λαβρόφ

Αινιγματικές δηλώσεις Λαβρόφ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συγκεκριμένα, ο  Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, μόλις ανακοίνωσε ότι οι εδαφικοί στόχοι της Ρωσίας υπερβαίνουν πλέον το Ντονμπάς και την ανατολική Ουκρανία.

Δεν κουραζόμαστε να γράφουμε από εδώ ότι ο Πούτιν είναι ένας δικτάτορας, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, ο οποίος απέτυχε να κερδίσει «ένα έθνος που δεν υπάρχει», όπως ο ίδιος έλεγε τις παραμονές της άνανδρης εισβολής στην Ουκρανία, ποδοπατώντας το διεθνές δίκαιο. Και όπως κάθε νταής ηγέτης, που φέρει την ηθική αυτουργία για τη δολοφονία άμαχου πληθυσμού και την αφαίρεση γενετικών οργάνων από άοπλες γυναίκες και που έχει σπάσει τα μούτρα του στα πεδία των μαχών πέντε μήνες τώρα, μόνο με έναν τρόπο αντιμετωπίζεται: με την αποφασιστικότητα.

Αυτήν την αποφασιστικότητα δείχνει ο δυτικός κόσμος και αυτή οδηγεί τον Λαβρόφ να υποστηρίζει ότι η Ρωσία σκέπτεται να «επεκτείνει τον πόλεμο» λίγο ακόμα (για όσους ακόμη αμφιβάλλουν ποια είναι η Δύση δεν έχουν παρά να ανοίξουν έναν οποιοδήποτε γεωγραφικό χάρτη και να διαβάσουν τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των διεθνών δικαστηρίων και των κυβερνήσεων των εθνικών κρατών του δυτικού ημισφαιρίου).

Συγκεκριμένα, ο  Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, μόλις ανακοίνωσε ότι οι εδαφικοί στόχοι της Ρωσίας υπερβαίνουν πλέον το Ντονμπάς και την ανατολική Ουκρανία.

Έτσι, λοιπόν, οι στρατιωτικοί και εδαφικοί στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Πρόκειται δηλαδή για ομολογία αποτυχίας της αυταρχίας του Κρεμλίνου, που έχει λυγίσει, οικονομικά και στρατιωτικά, πέντε μήνες τώρα για να κατακτήσει το…. Ντονμπάς (!).

Οι ρωσικοί στρατιωτικοί στόχοι δεν επικεντρώνονται πλέον «μόνο» στα ανατολικά της χώρας, αλλά αφορούν και «μια σειρά από άλλα εδάφη».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διευκρίνισε, με τον γνώριμο στόμφο, ότι οι στόχοι αυτού που η Μόσχα περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αφορούν τώρα πολλά άλλα εδάφη και ότι θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν περαιτέρω προς τα πάνω εάν η Δύση παρείχε όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην «Ουκρανία».

«Η γεωγραφία είναι διαφορετική τώρα. Δεν είναι πλέον μόνο οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (τα αυτονομιστικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία, σημείωμα του συντάκτη), είναι επίσης οι περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια (στο νότο, σημείωμα του συντάκτη) και μια σειρά από άλλες περιοχές, και αυτό Η διαδικασία συνεχίζεται, με σταθερό και πεισματάρικο τρόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments