Διεθνή

Deutsche Welle: Πώς προστατεύουμε τα κατοικίδιά μας σε περιόδους καύσωνα;

Deutsche Welle: Πώς προστατεύουμε τα κατοικίδιά μας σε περιόδους καύσωνα;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η υπερβολική  ζέστη δεν είναι πρόβλημα μόνο για εμάς τους ανθρώπους –  μπορεί ακόμη και να είναι πραγματικά επικίνδυνη για τα κατοικίδια.

Η υπερβολική  ζέστη δεν είναι πρόβλημα μόνο για εμάς τους ανθρώπους –  μπορεί ακόμη και να είναι πραγματικά επικίνδυνη για τα κατοικίδια.

Σε ζεστέ θερμοκρασίες, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν είναι μόνο υπεύθυνοι για το σώμα τους, αλλά πρέπει επίσης να προσέχουν πολύ τη συμπεριφορά των ζώων τους, επειδή οι σκύλοι, οι γάτες, τα πουλιά και τα κουνέλια υποφέρουν επίσης στη ζέστη.

Ειδικά για τους σκύλους και τις γάτες, η ζέστη μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνη και να οδηγήσει σε θερμοπληξία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ζώα – σε αντίθεση με εμάς τους ανθρώπους – δεν μπορούν να ιδρώσουν. Όταν κάνει ζέστη, αρχίζουν να λαχανιάζουν για να δροσιστούν με την κίνηση της αναπνοής τους.

Σε αντίθεση προς εμάς τους ανθρώπους, τα ζώα δεν ιδρώνουν, αλλά συνήθως δροσίζονται λαχανιάζοντας ή πίνοντας. Η επαρκής πρόσληψη υγρών είναι ακόμη πιο σημαντική. Να παρέχετε πάντα στο ζώο σας μια γεμάτη γούρνα με γλυκό νερό και να το ελέγχετε πολλές φορές την ημέρα. Εάν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας, θα πρέπει να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό μαζί σας για να μπορείτε να προσφέρετε κάτι στο κατοικίδιό σας.

Οι μεγάλες ποσότητες τροφής είναι επίσης δύσκολο να χωνέψουν τα ζώα όταν το φαγητό είναι ζεστό. Επομένως, είναι καλύτερο να παρέχετε στο κατοικίδιό σας μικρότερες μερίδες.

Εάν τα ζώα σας ζουν έξω, θα πρέπει να παρέχετε επαρκή σκιά. Στα ζώα αρέσει να ζουν σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος όταν κάνει ζέστη. Τα σκοτεινά δωμάτια ή οι πέτρινες πλάκες ψύξης είναι κατάλληλα εδώ, όπως είναι, για παράδειγμα, στη βεράντα ή, ακόμη, στο υπόγειο.

Ακόμα, δεν πρέπει να αφαιρείτε το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας ή να το κόβετε πολύ κοντά, όταν έχει καύσωνα. Το τρίχωμα λειτουργεί ως φυσική προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα. Διαφορετικά, εγκαύματα μπορεί να εμφανιστούν γρήγορα σε περιοχές χωρίς τρίχες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments