Διεθνή

«Πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο προ των πυλών»

«Πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο προ των πυλών»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο Πέλαγος προωθεί η Τουρκία σε συνεργασία με την Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Pravda.ru

Πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο Πέλαγος προωθεί η Τουρκία σε συνεργασία με την Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Pravda.ru

Συγκεκριμένα, επίκειται πολεμικό επεισόδιο, το οποίο πρόκειται να προκαλέσει η Τουρκία στο Αιγαίο. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, έχει ως απώτερο στρατηγικό στόχο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν έχει περιέλθει σε δεινή πολιτική θέση, ιδίως εν όψει της προεδρική εκλογής που θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά. Έτσι, θα επιδιώξει πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο, για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μπορέσει να εξασφαλίσει την πολιτική επιβίωσή του.

Με δεδομένο ότι δεν προλαβαίνει να βελτιώσει την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας του, ο Τούρκος Πρόεδρος θα αποπειραθεί «έξοδο στο Αιγαίο» το προσεχές διάστημα.

Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν μπορεί να ανακτήσει το χαμένο πολιτικό έδαφος και να ανατρέψει τα εις βάρος του εκλογικά και πολιτικά προγνωστικά.

Ακόμη, δεν αποκλείεται ο Τούρκος Πρόεδρος να επιθυμήσει ακόμη και αναβολή της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, αν διαπιστώσει ότι δεν έχει περιθώρια ανατροπής των συσχετισμών πολιτικής δύναμης στο εσωτερικό της Τουρκίας. Στην περίπτωση αυτή, θα επιδιώξει στρατιωτικό επεισόδιο, προκειμένου, αφενός, να υπηρετήσει το σχέδιο της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και, αφετέρου, να προβεί σε αναβολή των εκλογών για λόγους «εθνικής ασφάλειας», όπως προβλέπεται από το συνταγματικό κείμενο της γείτονος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments