Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Βίντεο ντοκουμέντο με έκρηξη από την Παλλήνη την ώρα της πυρκαγιάς

Φωτιά στην Πεντέλη: Βίντεο ντοκουμέντο με έκρηξη από την Παλλήνη την ώρα της πυρκαγιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο του εμπρησμού της πυρκαγιάς στη Πεντέλη, μιας και τόσο τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκαν σε αυτό το γεγονός,

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο του εμπρησμού της πυρκαγιάς στη Πεντέλη, μιας και τόσο τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκαν σε αυτό το γεγονός, από τη στιγμή που έγινε η ολική κατάσβεση της φωτιάς και όλα πια βγήκαν στο φως.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της τεράστιας επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη, το απόγευμα της Τρίτης [19/7], στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Τρεις ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο που έχει καταγράψει μία έκρηξη στην Παλλήνη, την ώρα που μαινόταν η πυρκαγιά στην Πεντέλη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.24 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε κοντέινερ που βρισκόταν σε οικόπεδο, ελάχιστα μέτρα από το δάσος και ανάμεσα σε κατοικίες. Ο οδηγός της διερχόμενης μηχανής σώζεται κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο. Από την ανατίναξη, μια μεταλλική αντλία εξφενδονίζεται με φονική ταχύτητα, ισοπεδώνει την καγκελόπορτα και καρφώνεται στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Φωτιά στην Πεντέλη: Συνολικά 54 επικίνδυνες για χρήση κατοικίες -Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Συνολικά 54 σπίτια 5 επαγγελματικοί χώροι 17 αποθήκες και 1 ναός κρίθηκαν επικίνδυνα από τα συνεργεία των μηχανικών που συνεχίσουν τις αυτοψίες, στις καμένες περιοχές της Πεντέλης.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτήρια:

  • Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.
  • Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση(χρήζει επισκευών).

Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments