Πολιτισμός

Η Google δημοσιεύει έργο από παιδί που πέθανε σε πυροβολισμούς: «Θέλω ο κόσμος να δει την τέχνη μου»

Η Google δημοσιεύει έργο από παιδί που πέθανε σε πυροβολισμούς: «Θέλω ο κόσμος να δει την τέχνη μου»

Πηγή Φωτογραφίας: artnews.com-dailymail.co.uk

ήθελε να γίνει καλλιτέχνης, όπως έγραφε στην αίτηση υποβολής.  Τον Μάιο, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο Δημοτικό Σχολείο Robb, σκοτώνοντας την Ramirez και άλλα 18 παιδιά, μαζί με δύο ενήλικες

Η Google τιμά παιδί θύμα από πυροβολισμούς  στο σχολείο Uvalde του Τέξας, παρουσιάζοντας μια ζωγραφιά της σε μια ειδική σελίδα μνήμης. Τον Μάρτιο, η Alithia Haven Ramirez υπέβαλε μια ζωγραφική ως μέρος του διαγωνισμού Doodle for Google, που επιτρέπει στα παιδιά να διαγωνιστούν για να δείξουν την δουλειά τους στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Το έργο που έστειλε η 10χρονη παρουσιάζει ένα κορίτσι και το κατοικίδιό της να κάθονται σε έναν καναπέ, με τη λέξη «Google» να γράφεται στον τοίχο πίσω τους.

«Θέλω ο κόσμος να δει την τέχνη μου και να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω, θέλω οι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι όταν βλέπουν το πάθος μου για την τέχνη», έγραψε η Ramirez, η οποία ήθελε να γίνει καλλιτέχνης, όπως έγραφε στην αίτηση υποβολής.

Τον Μάιο, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο Δημοτικό Σχολείο Robb, σκοτώνοντας την Ramirez και άλλα 18 παιδιά, μαζί με δύο ενήλικες

«Ήταν ένα πολύ ταλαντούχο κοριτσάκι. Της άρεσε να ζωγραφίζει. Ήταν πραγματικά γλυκιά, δεν μπήκε ποτέ σε μπελάδες», είπε η γιαγιά της Alithia, Rosa Maria Ramirez, σε συνέντευξή της στο ABC News. «Σχεδίαζε για να μπορέσει να βάλει το σχέδιό της στο Google. Προσπαθούσε να κερδίσει τον [διαγωνισμό] της Google».

Ενώ το κομμάτι της Ramirez δεν προχώρησε στον τελευταίο γύρο του διαγωνισμού, η Google τόνισε το έργο της εμφανίζοντάς το σε μια ειδική σελίδα που προορίζεται να τιμήσει την ίδια και άλλα θύματα του πυροβολισμού.

«Στην υποβολή Doodle για το 2022 της Alithia Ramirez για την Google, περιέγραψε την επιθυμία της να δείξει στον κόσμο την τέχνη της και ό,τι μπορεί να κάνει, και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε αυτές τις επιθυμίες και την κληρονομιά της», εξήγησε στο CNN η εκπρόσωπος της Google, Colette Garcia. «Η ιστορία και η τέχνη της μας άγγιξαν βαθιά και θέλαμε να τιμήσουμε το αίτημα της οικογένειάς της».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να κρεμάσει ένα από τα σχέδια της Αλίθια στον Λευκό Οίκο όταν επισκέφθηκε τον Ουβάλντε

Τώρα στον 14ο χρόνο του, ο διαγωνισμός Doodle for Google προσκαλεί τα παιδιά να υποβάλουν σχέδια που, για να εμφανίζονται στο Google.com. Το φετινό θέμα είναι η αυτοφροντίδα και τον διαγωνισμό επιμελήθηκαν η ηθοποιός-τραγουδίστρια Selena Gomez, η ακτιβίστρια ψυχικής υγείας Elyse Fox και η δασκάλα της χρονιάς για το 2021 Juliana Urtubey. Αφού μείωσαν τις υποβολές σε 54 νικητές πολιτειών και εδαφών, οι χρήστες της Google ψήφισαν πέντε φιναλίστ.

Οι εθνικοί φιναλίστ, που λαμβάνει ο καθένας από μια υποτροφία 5.000 $, θα επιλεγούν στις 28 Ιουλίου. Ο νικητής, που θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, θα λάβει μια υποτροφία $30.000 και ένα πακέτο τεχνολογίας $50.000 για το σχολείο τους, μεταξύ άλλων βραβείων. Το έργο τέχνης τους θα εμφανίζεται επίσης ως Google Doodle για 24 ώρες.

Τα Google Doodles τιμούν πιο συχνά καθιερωμένες φιγούρες. Οι προηγούμενοι απέτισαν φόρο τιμής σε καλλιτέχνες όπως η Rosa Bonheur, η Paula Modersohn-Becker και η Pacita Abad. Έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τον εορτασμό ημερομηνιών, εκδηλώσεων και αργιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments