Nέα της αγοράς

Ισπανία: Η συγχώνευση των Οrange και MasMovil δημιουργεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνίων

Ισπανία: Η συγχώνευση των Οrange και MasMovil δημιουργεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνίων

Πηγή Φωτογραφίας: Communications Today- Gearrice

Ισπανία: Η συγχώνευση δημιουργεί νέες προκλήσεις για την κορυφαία τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, Telefonica

Δεσμευτική συμφωνία υπέγραψαν σήμερα η Orange και η MasMovil με στόχο να συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους στην Ισπανία. Με τη νέα συμφωνία, η συγχωνευμένη εταιρεία αποτιμάται σε σχεδόν 19 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι δύο εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε ανακοίνωσή τους το Σάββατο.

Η συγχώνευση δημιουργεί νέες προκλήσεις για την κορυφαία τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ισπανίας, Telefonica, και οι αναλυτές εκτιμούν ότι ανοίγει πιθανώς το δρόμο σε παρόμοιες συμμαχίες σε αγορές όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεντρωποίηση της αγοράς

Η συγχώνευση του δεύτερου και του τέταρτου μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα αφήνει στην τρίτη θέση τη Vodafone, δημιουργώντας μια πιο συγκεντρωποιημένη αγορά που αναμένεται να μειώσει τον ανταγωνισμό και να ενισχύσει την κερδοφορία των παρόχων.

Να σημειωθεί πάντως ότι στο παρελθόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αντιταχθεί σε συμφωνίες που μειώνουν τον αριθμό των «παικτών» σε μεγάλες τηλεπικοινωνιακές αγορές, από τέσσερις σε τρεις.

Στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας δραστηριοποιούνται σήμερα τέσσερις εταιρείες, με τη μάρκα Movistar της Telefonica να κατέχει μερίδιο 28,24%, την Orange 22,91%, τη Vodafone 22,26% και τη MasMovil με 20,55%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής αγοράς CNMC, τον Μάρτιο.

Η απάντηση της Κομισιόν θα αποκαλύψει επίσης εάν είναι διατεθειμένη να ευνοήσει μια δομή αγοράς με λιγότερους φορείς εκμετάλλευσης και δυνητικά υψηλότερες επενδύσεις σε υποδομές — όπως πιέζει η βιομηχανία του κλάδου– ή εάν θα επιμείνει σε μια πελατοκεντρική στάση που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και χαμηλές τιμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments