Τεχνολογία

Ένα μαχητικό τζετ που διαβάζει τη σκέψη στο μέλλον

Ένα μαχητικό τζετ που διαβάζει τη σκέψη στο μέλλον

Πηγή Φωτογραφίας: bbc.com

Το αεροσκάφος Tempest αναπτύσσεται από τη βρετανική BAE Systems, τη Rolls-Royce,

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι πιλότοι του Spitfire περιέγραψαν το αεροπλάνο τους τόσο ανταποκρινόμενο που έμοιαζε σαν προέκταση των άκρων τους. Οι πιλότοι μαχητικών της δεκαετίας του 2030, ωστόσο, θα έχουν ακόμη πιο στενή επαφή με το μαχητικό τους αεροσκάφος.

Θα διαβάσει το μυαλό τους

Το αεροσκάφος Tempest αναπτύσσεται από τη βρετανική BAE Systems, τη Rolls-Royce, την ευρωπαϊκή ομάδα πυραύλων, την MDBA και την ιταλική Leonardo. Ένα χαρακτηριστικό θα είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα βοηθά τον άνθρωπο πιλότο όταν είναι καταβεβλημένος ή υπό ακραίο στρες.

Οι αισθητήρες στο κράνος του πιλότου θα παρακολουθούν τα εγκεφαλικά σήματα και άλλα ιατρικά δεδομένα. Έτσι, κατά τη διάρκεια διαδοχικών πτήσεων, το AI θα συγκεντρώσει μια τεράστια βάση δεδομένων βιομετρικών και ψυχομετρικών πληροφοριών. Για παράδειγμα, το AI θα μπορούσε να αναλάβει εάν ο πιλότος χάσει τις αισθήσεις του λόγω υψηλών δυνάμεων βαρύτητας.

Στην Αεροπορική Έκθεση του Farnborough, η BAE Systems είπε ότι έως το 2027 θα πετάξει ένα αεροσκάφος επίδειξης από το εργοστάσιό της στο Warton στο Lancashire που θα δοκιμάσει ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες.

Αυτό το αεροσκάφος θα είναι μια βάση δοκιμής για μια σειρά από διαφορετικές ψηφιακές δυνατότητες – ανάμεσα σε 60 διαφορετικά έργα επίδειξης, μερικά από τα οποία θα βασίζονται εξ ολοκλήρου σε λογισμικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments