Διεθνή

Επαναλειτουργούν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

Επαναλειτουργούν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Bloomberg

Οι εργασίες των λιμανιών της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Yuzhnyi στην Ουκρανία ξεκίνησαν ξανά

Οι εργασίες των λιμανιών της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Yuzhnyi στην Ουκρανία ξεκίνησαν ξανά μετά την υπογραφή συμφωνίας για την απεμπλοκή των ουκρανικών θαλάσσιων λιμανιών για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών.

«Η έξοδος και η είσοδος των σκαφών στους θαλάσσιους λιμένες θα πραγματοποιηθεί με τη συγκρότηση νηοπομπής, η οποία θα συνοδεύεται από ένα επικεφαλής πλοίο. Αλλά θα προηγηθεί η εργασία των θαλάσσιων επιθεωρητών», ανέφερε το Ουκρανικό Ναυτικό.

Στρατιωτικοί και πολιτικοί ειδικοί αναζητούν υποβρύχια αντικείμενα και εγκαθιστούν ειδικό εξοπλισμό πλοήγησης, ο οποίος θα βοηθήσει στη διασφάλιση της ασφάλειας των σκαφών. Οι προσπάθειες θαλάσσιας τοπογραφίας συνεχίζονται επίσης, όπως είναι ο προσδιορισμός του βάθους, των καναλιών προσέγγισης και των προτεινόμενων πλωτών οδών.

«Διεξάγουμε κοινές εργασίες σήμερα ως μέρος των προσπαθειών ναυσιπλοΐας και θαλάσσιας τοπογραφίας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε ένα από τα λιμάνια της περιοχής της Οδησσού. Πρώτα και κύρια, αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στον καθορισμό ασφαλών διαδρομών για την κίνηση των πλοίων που θα μεταφέρουν την Ουκρανία σιτηρών», είπε ο Ιχόρ Τιμτσούκ, επικεφαλής του τοπικού υποκαταστήματος της υπηρεσίας θαλάσσιων επιθεωρήσεων της περιοχής της Οδησσού.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού Υπουργείου Υποδομών επιβεβαίωσε σε Ουκρανούς δημοσιογράφους ότι τα λιμάνια του Τσορνομόρσκ, της Οδήσσειας και του Pivdennyi είχαν ξεκινήσει προετοιμασίες για τη φόρτωση και την αποστολή σιτηρών και συνοδευτικών φορτίων.

«Γίνονται προπαρασκευαστικές εργασίες στα λιμάνια του Chornomorsk, και της Οδήσσειας, προκειμένου να διευκολυνθούν το ταχύτερο η φόρτωση και η αποστολή σιτηρών», ανέφερε το ουκρανικό Υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments