Διεθνή

Ρατζαπάκσα: Η Σιγκαπούρη παρατείνει την παραμονή του πρώην πρόεδρου της Σρι Λάνκα

Ρατζαπάκσα: Η Σιγκαπούρη παρατείνει την παραμονή του πρώην πρόεδρου της Σρι Λάνκα

Πηγή Φωτογραφίας: -thestatesman

Ο Ρατζαπάκσα προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη στις 14 Ιουλίου, μια ημέρα αφότου εγκατέλειψε τη χώρα του που πλήττεται από την κρίση, και μετά από μια λαϊκή εξέγερση που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την προεδρία

Την παράταση της παραμονής κατά 14 ημέρες στον πρώην πρόεδρο της Σρι Λάνκα, Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα επέτρεψε η Σιγκαπούρη.

Το δελτίο βραχυπρόθεσμης επίσκεψης που εκδόθηκε όταν ο Ρατζαπάκσα έφτασε για “ιδιωτική επίσκεψη” πριν από δύο εβδομάδες έχει παραταθεί, δήλωσαν στο Reuters δύο χωριστές πηγές στο Κολόμπο και τη Σιγκαπούρη, που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου στη Σιγκαπούρη δεν απάντησε σε αίτημα επιβεβαίωσης σχετικά με την παράταση της διαμονής, έως τις 11 Αυγούστου.

Ο Ρατζαπάκσα προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη στις 14 Ιουλίου, μια ημέρα αφότου εγκατέλειψε τη χώρα του που πλήττεται από την κρίση, μέσω Μαλδίβων και μετά από μια λαϊκή εξέγερση που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την προεδρία.

Τότε, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είπε ότι δεν του χορηγήθηκε άσυλο και βρισκόταν στη χώρα για ιδιωτική επίσκεψη.

«Πιστεύω ότι μπορεί τελικά να σκεφτεί να επιστρέψει στη Σρι Λάνκα, αλλά δεν υπάρχει σαφής πολιτική ή άλλη στάση επ’ αυτού», δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Σρι Λάνκα.

Ο έξι φορές πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε ανέλαβε πρόεδρος σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία μετά τη φυγή του Ρατζαπάκσα από τη χώρα και την παραίτησή του.

Η χώρα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ακρωτηριαστεί από μια καταστροφική οικονομική κρίση εδώ και αρκετούς μήνες, με ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς τα συναλλαγματικά αποθέματα που απαιτούνται για βασικές εισαγωγές έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments