People

Αγνοώντας το Ιερατείο της Κουμουνδούρου

Αγνοώντας το Ιερατείο της Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: Nextdeal- Thestival

Χωρίς να αισθάνεται «γενάρχης» και άλλα ηχηρά, μια περιφερόμενη πικραγγουριά μιλά σε πρώτο πρόσωπο με όρους γενιάς (!), ακούει το κάλεσμα, εκείνο το μυστηριώδες βεμπεριανό κάλεσμα του πολιτικού πράττειν.

Η Άννα – Μισέλ Αημακοπούλου έχει ένα προτέρημα, ασύγγνωστο για την καθ’ ημάς αριστερά ή, ακριβέστερα γράφοντας, για την καθ’ ημάς ριζοσπαστική αριστερά: παίρνει τις ανησυχίες και τα ταλέντα της στα σοβαρά. Και η κ. Ασημακοπούλου φαίνεται να έχει επίγνωση της αξίας, της μοναδικής αξίας αυτής της πρότασης, από πολύ νέα, όταν διακρίνεται στις σπουδές της και στα επαγγελματικά της βήματα ως δικηγόρος στη δυτική όχθη του Ατλαντικού.

Χωρίς να αισθάνεται «γενάρχης» και άλλα ηχηρά, μια περιφερόμενη πικραγγουριά μιλά σε πρώτο πρόσωπο με όρους γενιάς (!), ακούει το κάλεσμα, εκείνο το μυστηριώδες βεμπεριανό κάλεσμα του πολιτικού πράττειν. Δεν παρασύρεται από ευγενείς καταγωγές και τα συναφή, καίτοι θα μπορούσε να το έχει κάνει, αλλά περπατά βήμα – βήμα προς την κοινωνική αποδοχή, που της χαρίζει, πρώτη, η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, στην οποία εκτίθεται πολιτικά.

Εκλέγεται τελευταία και – κυριολεκτικά – τυχερή, αφού η διαφορά με τον αμέσως επόμενο εκλεκτό είναι μόλις μία ψήφος. Σε κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια, η τοπική κοινωνία την στέλνει στο Κοινοβούλιο. Είμαστε κάπου στο 2012 και η διακριτικά φινετσάτη Άννα – Μισέλ σπάει την ανδροκρατούμενη παράδοση της περιοχής: είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων.

Μάλιστα, ο τότε Πρωθυπουργός της εμπιστεύεται την «καυτή καρέκλα» της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, δυο χρόνια πριν από την επανεκλογή της στο Κοινοβούλιο.

Με απόφαση του σημερινού Πρόεδρου της ΝΔ και της Κυβέρνησης, ο οποίος την διακρίνει και για τη στοχοπροσήλωσή της, την τοποθετεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, όπου κατακτά πάνω από 225.000 ψήφους. Η κ. Ασημακοπούλου εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά και να προσπαθεί να φέρνει σε πέρας το έργο που της ανατίθεται, ως ευρωβουλευτής ειδικευμένη στην ψηφιακή πολιτική. Χρειάζεται όμως μια προσοχή εδώ: η χάρη και η άνεση που θα την ακούσετε να μιλά για την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αρχίσει να μεταπείθει ακόμη και τους πιο δύσπιστους σε αυτόν τον καλπάζοντα επιστημονικό τομέα αιχμής, όπως τον υπογράφοντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments