Διεθνή

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες από τη Ρωσία είναι περίπου 75.000

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες από τη Ρωσία είναι περίπου 75.000

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Αμερικανίδα βουλευτής δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον λογαριάζει πως πάνω από 75.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου

Αμερικανίδα βουλευτής δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον λογαριάζει πως πάνω από 75.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου.

Η Ελίσα Σλότκιν, Δημοκρατική πολιτικός, μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις ένοπλες δυνάμεις, παρέστη σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πόλεμο από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας ήταν θεωρητικά απόρρητο.

Πάντως, η κυρία Σλότκιν είπε σε συνέντευξή της στο CNN πως «ενημερωθήκαμε ότι πάνω από 75.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», αριθμός τον οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο», επισημαίνοντας τις «απίστευτες επενδύσεις (που είχαν γίνει) στον στρατό ξηράς» της Ρωσίας. Είπε ακόμη πως «το 80% των χερσαίων δυνάμεων (της Ρωσίας που επιχειρεί στα πεδία) έχει καθηλωθεί και κουραστεί».

Όμως «μιλάμε πάντα για τον ρωσικό στρατό», συμπλήρωσε. Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της CIA, έκανε λόγο για 15.000 ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς στον πόλεμο.

Η Μόσχα δεν ανακοινώνει επίσημα στοιχεία για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στη σύρραξη, που διανύει τον έκτο της μήνα. Ο αριθμός στον οποίο αναφέρθηκε η Αμερικανίδα πολιτικός είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Δεκάδες ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχη στη Ντανιέτσκ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν αρκετές δεκάδες ξένους μαχητές σε επίθεση εναντίον μονάδας της Λεγεώνας των Ξένων που πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών κοντά στην Κοσταντίνιβκα, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά το οποίο οι περισσότεροι από τους πεσόντες ήταν Πολωνοί.

Η Λεγεώνα των Ξένων, ενταγμένη στον ουκρανικό στρατό, σπάνια δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις απώλειές της και δεν δίνει κανένα στοιχείο για τη σύνθεσή της.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στη Ζάιτσεφ, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τον Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν βαριές απώλειες σε μονάδα του πυροβολικού κοντά στην πόλη Μικολάιφ (νότια), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι επλήγησαν αποκλειστικά πολιτικές υποδομές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments