People

Όταν το κόκκινο επεκράτησε του κίτρινου

Όταν το κόκκινο επεκράτησε του κίτρινου

Πηγή Φωτογραφίας: Thestival-Αρχείου

Tο δηλητήριο περίσσεψε τούτη τη φορά από την περιφερόμενη πικραγγουριά

Όταν και η διαχρονική γυναικεία ευμορφία παίρνει το μέρος σου, τότε πιθανότατα έχεις τα δίκια μαζί σου. Κι η Βάνα Μπάρμπα, όπως και να το δει κανείς, έχει καταγραφεί ως το «απόλυτο θηλυκό» στην συγκαιρινή συλλογική συνείδηση. Η πρωταγωνίστρια του Mediterraneo υποστήριξε ανοιχτά – με αυτήν την ιδιαίτερη μαγκιά που έχει ενίοτε στους τρόπους – αυτό που καταγράφεται πλέον από όσους συχνάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την άστοχη στοχοποίηση της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου: ότι δηλαδή το δηλητήριο περίσσεψε τούτη τη φορά από την περιφερόμενη πικραγγουριά.

«Είναι πραγματικά στενάχωρο μια γυναίκα να μιλά προσβλητικά σε μια άλλη γυναίκα» και η γραφική γενική εισαγγελέας υπερέβη τα εσκαμμένα, με το φθόνο να χύνεται με τους κουβάδες για την διακεκριμένη ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Φθόνος», διέγνωσε η διαχρονική Μις Ελλάς. Και η διάγνωση ήταν απόλυτα ακριβής. Φθόνος για την κ. Ασημακοπούλου, επειδή είναι πράγματι ευειδής, χωρίς, ωστόσο, να περιφέρει την ευμορφία της χαριεντιζόμενη, με εκείνη την απωθητική εγωπάθεια των νάρκισσων. Και είναι βέβαιον ότι ξέρει πως είναι όμορφη.

«Η όμορφη γυναίκα το ξέρει ότι είναι όμορφη», υπογράφει φαρδιά πλατιά ο Γκούντερα.

Φθόνος για την κ. Ασημακοπούλου, γιατί είναι σοβαρή, γιατί έχει πάρει στα σοβαρά τις ανησυχίες και τα ταλέντα της. Διακρίνεται στις σπουδές της και στα επαγγελματικά της βήματα ως δικηγόρος στη δυτική όχθη του Ατλαντικού. Δεν παρασύρεται από ευγενείς καταγωγές και τα συναφή, καίτοι θα μπορούσε να το έχει κάνει, αλλά περπατά βήμα – βήμα προς την κοινωνική αποδοχή, που της χαρίζει, πρώτη, η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, στην οποία εκτίθεται πολιτικά. Εκλέγεται τελευταία και – κυριολεκτικά – τυχερή, αφού η διαφορά με τον αμέσως επόμενο εκλεκτό είναι μόλις μία ψήφος.

Φθόνος για την κ. Ασημακοπούλου, γιατί διαθέτει αυτογνωσία. Η εσωκομματική της εξέλιξη είναι ραγδαία. Η πολιτική νομιμοποίηση, κατακόρυφη. Αλλά στους περισσότερους από 220.000 πολίτες που την τιμούν δεν βλέπει κάποιο εκλογικό υπόστρωμα για να διεκδικήσει προεδρικές καρέκλες. Σέβεται και τιμά τον Αντώνη Σαμαρά που της εμπιστεύθηκε τη θέση της εκπροσώπου Τύπου. Σέβεται και τιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που της υποδεικνύει διακριτικά τον δρόμο για το Ευρωκοινοβούλιο.

Φθόνος για την κ. Ασημακοπούλου, λοιπόν, γιατί έγινε, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, αυτό που ονειρεύθηκε (όπως, mutatis mutandis, και η κ. Μπάρμπα έγινε, στον έναν ή τον άλλον βαθμό, η καλλιτέχνις που ονειρεύθηκε να γίνει). Δεν παρέμεινε καθηλωμένη σε ένα παρελθόν που «υποσχόταν πολλά» και οδήγησαν σε ένα περίπου μηδενικό, που δε γνωρίζει καν πως ό,τι δεν είναι συριζαίο δεν είναι κατ’ ανάγκη «δεξιό» (!), όπως, έκπληκτος, διαβάζει ο αναγνώστης των ακατασχέτων αναρτήσεων και των κιτρίνων επικρίσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments