Διεθνή

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε δωρεά ένα εκατομμύριο λίρες από την οικογένεια Οσάμα Μπιν Λάντεν

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε  δωρεά ένα εκατομμύριο λίρες από την οικογένεια Οσάμα Μπιν Λάντεν

Πηγή Φωτογραφίας: downtoearth.org

Ο πρίγκιπας Κάρολος δέχθηκε τα χρήματα από δύο ετεροθαλείς αδερφούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2013, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δέχτηκε πληρωμή 1 εκατομμυρίου λιρών από την οικογένεια του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δέχθηκε τα χρήματα από δύο ετεροθαλείς αδερφούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2013, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα,  αναφέρουν σε δημοσίευμά τους, οι Sunday Times.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν στην κορυφή της λίστας των «περισσότερων καταζητούμενων» των ΗΠΑ . Πιστεύεται ότι διέταξε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 – οι οποίες σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις το 2011. Η οικογένειά του τον αποκήρυξε το 1994 και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ετεροθαλή αδέρφια του είχαν σχέσεις με τις δραστηριότητές του.

Το Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF) έλαβε τη δωρεά. Το Κλάρενς Χάουζ είπε ότι είχε διαβεβαιωθεί από την PWCF ότι είχε διεξαχθεί “ενδελεχής δέουσα επιμέλεια” και ότι η απόφαση να αποδεχθούν τα χρήματα εναπόκειτο στους διαχειριστές.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πρίγκιπας Κάρολος δέχτηκε τα χρήματα από τον Μπακρ Μπιν Λάντεν, ο οποίος είναι επικεφαλής της πλούσιας οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, και τον αδελφό του Μπακρ, Σαφίκ, μετά από συνάντηση με τον Μπακρ στο Clarence House.

Ο διάδοχος του θρόνου πήρε τα χρήματα παρά τις αντιρρήσεις των συμβούλων του, αναφέρουν οι Sunday Times, επικαλούμενοι πολλές πηγές.

Ωστόσο, ο Sir Ian Cheshire, πρόεδρος της PWCF, είπε στην εφημερίδα ότι η δωρεά του 2013 συμφωνήθηκε «εξετάστηκε προσεκτικά» από τους πέντε διαχειριστές εκείνη την εποχή.

Το PWCF απονέμει επιχορηγήσεις σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο για την υλοποίηση έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κοινοπολιτεία και στο εξωτερικό.

Κανένας κανόνας δεν έχει παραβιαστεί, κανένας νόμος δεν έχει παραβιαστεί. Έγιναν όλοι οι κατάλληλοι έλεγχοι και ακόμη και το Φόρεϊν Όφις που κλήθηκε να γνωμοδοτήσει και εκκαθάρισε τη δωρεά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρίγκιπας Κάρολος ή το φιλανθρωπικό του ίδρυμα ελέγχονται εξονυχιστικά για τις δωρεές του.

Αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δέχτηκε μια βαλίτσα που περιείχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά από έναν πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ – μία από τις τρεις δωρεές σε μετρητά συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Κλάρενς Χάουζ είπε τότε ότι οι δωρεές από τον σεΐχη μεταβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του πρίγκιπα και ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments