Διεθνή

Le Monde: Πρεσβευτής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στη Γαλλία

Le Monde: Πρεσβευτής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στη Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

 Η Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία πρεσβευτή για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Ο πρεσβευτής θα διοριστεί μέχρι το τέλος του έτους .

Η Πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν, μετά από σχετική συνεννόηση με τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε τη δημιουργία θέσης πρεσβευτή για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, καθώς και τη δημιουργία ταμείου 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συγκρότηση δέκα νέων κέντρων, που θα υποστηρίζουν τα άτομα αυτά.

Συγκεκριμένα, η Ελίζαμπεθ Μπορν ανακοίνωσε ένα ταμείο 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία δέκα νέων υποστηρικτικών κέντρων, που θα ενισχύσουν το έργο των 35 κέντρων που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν.

Η Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία πρεσβευτή για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Ο πρεσβευτής θα διοριστεί μέχρι το τέλος του έτους .

Η Πρόεδρος της κεντρώας φιλελεύθερης Κυβέρνησης μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο για ΛΟΑΤΚΙ άτομα, που βρίσκεται στην Ορλεάνη, με αφορμή την τεσσαρακοστή επέτειο από την άρση των διακρίσεων μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ομοφυλοφιλικών σχέσεων, που εισήγαγε ο Ποινικός Κώδικας της Χώρας.

Αυτός ο πρεσβευτής θα συντονίσει τη δράση του Υπουργείου Εξωτερικών για την προστασία από τις διακρίσεις και την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και θα αγωνιστεί κυρίως για την υπεράσπιση της καθολικής αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

Η Πρωθυπουργός εξήρε επίσης το υποδειγματικό έργο των συλλόγων και κέντρων ΛΟΑΤΚΙ, τα αναγνωρίσιμα και προσβάσιμα σημεία εισόδου για πολλούς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν, Πρόκειται για ειδικά υποστηρικτικά και συμβουλευτικά κέντρα, τα οποία βοήθησαν, πέρυσι, σχεδόν έξι χιλιάδες άτομα με ιδιαίτερο ερωτικό προσανατολισμό σε ολόκληρη τη Χώρα.

Το ταμείο των τριών εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει τη δημιουργία δέκα επιπλέον κέντρων, ούτως ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο κέντρα σε κάθε περιοχή της Γαλλίας και τουλάχιστον ένα κέντρο σε κάθε υπερπόντια περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments