Πολιτική

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Θα ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων στήριξης

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Θα ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων στήριξης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αλλά και την ενεργειακή κρίση να φουντώνει ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο έχουν θέσει επί τάπητος μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.

Με ένα “καλάθι” όπου θα περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένεται να πάει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αλλά και την ενεργειακή κρίση να φουντώνει ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο έχουν θέσει επί τάπητος μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.

Η πορεία των δημοσιονομικών της χώρας θα κρίνει κατά πολύ το τι θα περιλαμβάνει αυτό το καλάθι. Τα νέα μέτρα θα αφορούν τόσο στην επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, όσο το ενδεχόμενο ενός νέου fuel pass, ενώ υπό «εξέταση» είναι και η πιθανή επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή ακόμα και το ενδεχόμενο μιας νέας «επιταγής ακρίβειας».

Οικονόμου Θα ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες

«Στη ΔΕΘ αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες, ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης, που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου  κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπενθύμισε μάλιστα ο κ. Οικονόμου πως ήδη η κυβέρνηση με τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει μέχρι στιγμής, δίνοντας ανάσα στους πολίτες, «έχει αποδείξει  ότι πολύ στοχευμένα, πολύ ουσιαστικά, με σώφρονες κινήσεις, κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις που έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στον οικονομικό τους βίο με τις οποίες είναι αντιμέτωπη και η ελληνική αλλά και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες» κατέληξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού κινείται το υπουργείο Οικονομικών

Στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού φαίνεται πως κινείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να στηρίξει έτσι νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει πως ο Σεπτέμβριος θα έχει σίγουρα νέα μέτρα στήριξης και σίγουρα η ΔΕΘ αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments