Πολιτική

“Nαι” απ’ όλα τα κόμματα στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επισυνδέσεις

“Nαι” απ’ όλα τα κόμματα στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επισυνδέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Υπόθεση Ανδρουλάκη: Οι εξελίξεις που δημιουργήθηκαν από τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, με αφορμή την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν ραγδαίες

Οι εξελίξεις που δημιουργήθηκαν από τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, με αφορμή την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν ραγδαίες και σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητά εκλογές, λέγοντας πως οι δύο παραιτήσεις “αποτελούν ομολογία ενοχής”.

Η παραίτηση του Δημητριάδη

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Την είδηση έκανε γνωστή το Μέγαρο Μαξίμου με μια λιτή ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. 5653349-1

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Λίγο αργότερα η αντιπολίτευση, με ανακοινώσεις, συζούσαν από την κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα εκλογές.

“Πυρά” Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για την παραίτηση Δημητριάδη

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο αργότερα του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του ΓΓ του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τόνισε: «Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει. tsipras-peristeri_1

Κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες με τη βοήθεια της των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο ,το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως».

ΠΑΣΟΚ: “Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κυρίου Μητσοτάκη”

«Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη», επεσήμανε χαρακτηριστικά το  ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού.

Από την άλλη στη Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν ότι «επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα , που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

ΚΚΕ: “Οι παραιτήσεις δεν ακυρώνουν τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη”

Τη δική του θέση, για τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέων, πήρε το ΚΚΕ,  όπου με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι από τις παραιτήσεις προκύπτουν νέα μεγάλα ερωτηματικά, χαρακτηρίζοντας «Ιφιγένειες» τους παραιτηθέντες.

Ανδρουλάκης: “Η Βουλή πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για πολιτικές ευθύνες”

Να προχωρήσει η Βουλή άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για πολιτικές ευθύνες ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε δήλωση που έκανε επεσήμανε πως η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ενώ επεσήμανε πως δεν περίμενε ποτέ να τον παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές.

Μετά από όλο αυτό η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος Δημήτρη Οικονόμου, είναι θετική στην πρόταση του προέδρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Κυβέρνηση για υποκλοπές: “Ναι” από Μαξίμου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

“Ναι” λέει η κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο θέμα της παρακολούθησής του από τον ΕΥΠ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη δήλωση που έκανε.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

“Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί. oikonomou

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments