Πολιτική

Θεσμικές οι αλλαγές που έρχονται στην ΕΥΠ

Θεσμικές οι αλλαγές που έρχονται στην ΕΥΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τέσσερα πεδία αλλαγών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τέσσερα πεδία αλλαγών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την ΕΥΠ. Τα 4 πεδία είναι τα εξής: 1ον. Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, 2ον. Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ., 3ον. Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα., 4ον. Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολίασαν τόσο ο Θάνος Πλεύρης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο πρωθυπουργός με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες ξεκαθάρισε ότι η επισύνδεση ήταν νόμιμη, αλλά λάθος» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, ήταν νόμιμη μεν λάθος δε. Το λάθος θα είναι η αφορμή για να βελτιώσουμε τους θεσμούς μας και όχι για να τσακωθούμε πλήττοντας το εθνικά χρήσιμο έργο της ΕΥΠ» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments