Διεθνή

Ερντογάν για γεωτρύπανο: Το σύμβολο του νέου οράματός μας

Ερντογάν για γεωτρύπανο: Το σύμβολο του νέου οράματός μας
Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν προκλητικός για μία ακόμη φορά απέναντι στην Ελλάδα και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Ως «το σύμβολο του νέου οράματος για την Τουρκία» χαρακτήρισε ο Ερντογάν το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», το οποίο θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, πέραν των χωρικών υδάτων που διεκδικεί η Λευκωσία.

Το πιο πρόσφατο και το πιο προηγμένο σκάφος γεώτρησης στον στόλο της χώρας, το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», είναι «σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας» στον τομέα της ενέργειας, τόνισε ο Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου στη νότια επαρχία της Μερσίνης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν προκλητικός για μία ακόμη φορά απέναντι στην Ελλάδα και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

«Ούτε οι μαριονέτες, ούτε αυτοί που κρατούν τα νήματα τους θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν να αποκτήσουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Πρόεδρος της γείτονος, κάνοντας έμμεση αναφορά στην Ελλάδα, την Κύπρο και τους δυτικούς συμμάχους μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Το σκάφος μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων είναι το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά πλοίο γεωτρήσεων βαθέων υδάτων στον στόλο έρευνας και εξερεύνησης της Τουρκίας.

Ζυγίζει 68.000 μεικτούς τόνους και μπορεί να τρυπήσει πάνω από 12.000 μέτρα (39.000 πόδια).

Η διάρκεια της αποστολής υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τον ένα μήνα και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments