Πολιτική

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Όσα θα κρίνει και η στάση των συμμάχων της Ελλάδας

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Όσα θα κρίνει και η στάση των συμμάχων της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

θόρυβος γύρω από το ταξίδι του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερος από τον προορισμό του.

Ο θόρυβος γύρω από το ταξίδι του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερος από τον προορισμό του. Ωστόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας η προπαγάνδα θεωρείται ότι έχει επιτελέσει το σκοπό της.

Στο παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν οι επιλογές για το ταξίδι του Αμπντούλ Χαμίντ εμφανίζονται σε τρία σενάρια. Το πρώτο που είναι και αυτό που θεωρείται ότι έχει τις λιγότερες πιθανότητες αλλά θα ανεβάσει την ένταση κατακόρυφα είναι να ακολουθήσει το τουρκικό γεωτρύπανο την πορεία του Ορούτς Ρέις.

Μία ευθεία πρόκληση – αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, μίας χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ από έναν σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ.

Τα άλλα σενάρια αφορούν το ενδεχόμενο το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν να βάλει πλώρη για την κυπριακή ΑΟΖ. Και είτε να κινηθεί σε περιοχές όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αδειοδοτήσει για έρευνες, όπως το οικόπεδο 6 για το οποίο υπάρχουν και πληροφορίες περί εντοπισμού μεγάλου κοιτάσματος, είτε να κινηθεί στην περιοχή ανάμεσα στην Μερσίνα και την Κερύνεια, που είναι η πλέον «ανώδυνη».

Τέλος από τη Γερμανία η πολιτική ίσων αποστάσεων

Για την Αθήνα να μηνύματα της Αναλένα Μπέρμποκ στο ταξίδι της σε Τουρκία και Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα θετικά αφού για πρώτη φορά η Γερμανία έδειξε να εγκαταλείπει την πολιτική των ίσων αποστάσεων και να καταγγέλλει την τουρκική πολιτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments