Πολιτική

Τα μέλη της Διάσκεψης θα καθορίσουν πότε θα συζητηθεί η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Τα μέλη της Διάσκεψης θα καθορίσουν πότε θα συζητηθεί η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η σχετική πρόσκληση απεστάλη σήμερα στα κόμματα από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στις 22 Αυγούστου θα συνεδριάσουν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να καθορίσουν τον προγραμματισμό συζήτησης όλων των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη σύμφωνα με το protothema. Η σχετική πρόσκληση απεστάλη σήμερα στα κόμματα από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έχει καταθέσει δύο αιτήματα, για προ ημερήσιας συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ενώ υπάρχει και διακομματική πρόθεση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σακελλαροπούλου για τις υποκλοπές: “Άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων”

Την παρέμβαση της, για το ζήτημα των υποκλοπών, έκανε η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία στη δήλωση που έκανε επεσήμανε πως: «Η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας συναρτάται με την ανάγκη προστασίας της χώρας σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που προϋποθέτει εγρήγορση και δύσκολες σταθμίσεις», μιας και υπήρξε και πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να συγκληθεί αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την άμεση σύγκληση της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Θεσμών κ Διαφάνειας αυτήν την εβδομάδα ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που συμμετέχουν σε αυτή. Οι βουλευτές της Επιτροπής στην επιστολή που κατέθεσαν ζητούν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της  ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ  σε ακρόαση.

ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στον Ανδρουλάκη: Βρέθηκαν ήδη τα πρώτα ευρήματα 

Ξεκίνησε ο έλεγχος του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την καταγγελία που έκανε για την παρακολούθηση της συσκευής και άμεσα υπήρξαν τα πρώτα ευρήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, καθώς ο έλεγχος θα συνεχιστεί έως ότου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να προκύψει ποιος και γιατί παρακολουθούσε το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Η έρευνα της ΑΔΑΕ γίνεται ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πως σε έλεγχο του ευρωκοινοβουλίου αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει απόπειρα παρακολούθησής του και παγίδευσης του κινητού του με το λογισμικό Predator.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments