Πολιτική

Τα πυρά του στην Ελλάδα έστρεψε o Σουλεϊμάν Σοϊλού – Τι είπε για Λαύριο και PKK

Τα πυρά του στην Ελλάδα έστρεψε o Σουλεϊμάν Σοϊλού – Τι είπε για Λαύριο και PKK

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Σοϊλού επιτέθηκε στην Αθήνα επιχειρώντας να βάλει στο στόχαστρο για μία ακόμα φορά την προσφυγική δομή του Λαυρίου για να κατηγορήσει την Αθήνα για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Τα πυρά του στην Ελλάδα έστρεψε για μία ακόμα φορά ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας στη 13η Διάσκεψη των Πρέσβεων στην Άγκυρα. Ο Σοϊλού επιτέθηκε στην Αθήνα επιχειρώντας να βάλει στο στόχαστρο για μία ακόμα φορά την προσφυγική δομή του Λαυρίου για να κατηγορήσει την Αθήνα για υπόθαλψη τρομοκρατών.

«Ποιος είναι άλλος ένας κίνδυνος; Επανεργοποίησαν το στρατόπεδο του Λαυρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών. «Μιλάω για το έτος 2015, όταν 5584 τρομοκράτες βγήκαν στο εξωτερικό σε 1 χρόνο, αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που πήγαν πέρυσι ήταν 51, ο αριθμός των ανθρώπων που πήγαν μέχρι στιγμής φέτος είναι 30» ανέφερε ο Σοϊλού.

Ο Σοϊλού υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι «αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να φέρουν άντρες από την Τουρκία στην Ευρώπη. Να εκπαιδευτούν στο στρατόπεδο του Λαυρίου και να εκπαιδευτούν από άλλα μέρη της Ευρώπης… Από εκεί, να προσπαθήσουν να τους επανεντάξουν στο PKK μέσω του Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments