Διεθνή

Ακάρ: «Μη διανοηθείτε πόλεμο εναντίον μας»

Ακάρ: «Μη διανοηθείτε πόλεμο εναντίον μας»
Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος αναφέρθηκε στο Καστελόριζο, τονίζοντας ότι «μιλάμε για ένα νησί που είναι σε αυτή την απόσταση και έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μια άκρως προσβλητική για την πατρίδα μας έκανε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επιμένοντας ιδιαίτερα στο Καστελόριζο, στην έμμεσα διατυπωμένη ανάγκη περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους και στην στρατιωτική υπεροχή της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος αναφέρθηκε στο Καστελόριζο, τονίζοντας ότι «μιλάμε για ένα νησί που είναι σε αυτή την απόσταση και έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για αυτό το νησίτων 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησί ζητάνε έκταση 40.000 τ.χ. Τέτοια μοιρασιά ούτε ο λύκος δεν την κάνει».

Επιπλέον, και για μία ακόμη φορά, ο Χουλουσί Ακάρ τάχθηκε υπόρρητα υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, λέγοντας: «Η θάλασσα του Αιγαίου να γίνει μία θάλασσα φιλίας, να μιλήσουμε με δίκαιο τρόπο, τον πλούτο που υπάρχει εδώ να τον μοιραστούμε δίκαια, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε. Υπάρχει ο τουρισμός και ο άλλος πλούτος. Και παρά το ότι  τα θέτουμε αυτά ειλικρινά στην ατζέντα,  δυστυχώς η Ελλάδα, συνεχίζει αυτές τις αντιδημοκρατικές κινήσεις».

Ο Χ. Ακάρ επιμένει ότι η στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων είναι υπέρ της Τουρκίας: «Συμπερασματικά, εμείς λέμε στους Έλληνες το εξής. Τους λέμε: “Μη σκέφτεστε να πολεμήσετε εναντίον μας. Ο πόλεμος είναι θέμα μαθηματικών. Αυτές οι εργασίες που κάνετε και αυτές οι προσπάθειες, ακόμη και αν πραγματοποιηθούν είναι υπερβολικές για την άμυνα αλλά λίγες έναντι της Τουρκίας. Αντί αυτού κρατήστε το χέρι φιλίας που εκτείνουμε και σταματήστε τις αντιδημοκρατικές κινήσεις, ενέργειες και δηλώσεις”».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments