Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Σλάβια: Το πάλεψε, αλλά αδίκησε τον εαυτό του…

Παναθηναϊκός – Σλάβια: Το πάλεψε, αλλά αδίκησε τον εαυτό του…

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός - Σλάβια: Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε με νύχια και με δόντια και έφτασε μια ανάσα από μια μεγάλη νίκη και πρόκριση στα play off του Conference League, αλλά η ατυχία δεν το επέτρεψε, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Σλάβια

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε με νύχια και με δόντια και έφτασε μια ανάσα από μια μεγάλη νίκη και πρόκριση στα play off του Conference League, αλλά η ατυχία σε κάποιες φάσεις δεν το επέτρεψε και στις καθυστερήσεις μάλιστα δέχθηκαν και την ισοφάριση. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1, με το τέρμα του Σπόραρ να σημειώνει το τέρμα για το Τριφύλλι στο 58′, αλλά στις καθυστερήσεις ο Γιουρέτσκα έφερε το ματς στα ίσα.

Το ματς

Με το… καλησπέρα του αγώνα ο Παναθηναϊκός “άγγιξε” το 1-0, αλλά το δοκάρι του το στέρησε. Στο 2’ μετά από μακρινή μπαλιά του Μάγκνουσον, ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα, όμως ο Σπόραρ θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι με την προβολή του!

Οι “πράσινοι” είχαν εκρηκτική αρχή και προσπαθούσαν κυρίως από αριστερά να εκδηλώσουν τις επιθέσεις. Στο 15’ το Τριφύλλι ήταν ξανά σε σημείο βολής, καθώς ο Άϊτόρ εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες στην άμυνα της Σλάβια, αλλά η μπάλα κόντραρε στην άμυνα των Τσέχων.

Στο 20’ οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά στο γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας Μαντούς είπε “όχι” στο συρτό σουτ του Αϊτόρ, όπου η δημιουργία ξεκίνησε από το κλέψιμο του Βαγιαννίδη και στο 32’ πάλι έφτασε μια ανάσα στο 1-0. Μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια και κάθετη πάσα του Βαγιαννίδη στον Σπόραρ, όμως ο Μαντούς βγήκε σωστά και απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Σλοβένου.

Στο 42’ ο διαιτητής της αναμέτρησης στέρησε πεντακάθαρο πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Στην εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Σένκεφελντ πάει να διεκδικήσει την κεφαλιά, αλλά στο κίπερ τω φιλοξενούμενων πέφτει πάνω και διώχνει τη μπάλα, Όμως Μάντους δεν αποκρούει τη μπάλα. Ο Ολλανδός την έχει βρει, άρα ήταν πέναλτι και αποβολή του κίπερ της Σλάβια που δνε καταλογίζεται και με αυτή τη φάση έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πίεζαν την πλευρά του Παναθηναϊκού, αλλά από το 50′ και μετά οι “πράσινοι” πήραν ξανά στο έλεγχο. Γι’ αυτό και ο Γιοβάνοβιτς έκανε γρήγορα την πρώτη του αλλαγή με τον Κουρμπέλη στη θέση του Σένκεφελντ.

Του το… χρώσταγε η τύχη του Σπόραρ!

Το Τριφύλλι κυνηγούσε το γκολ από την αρχή του ματς και στο 58′ ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Ο Χουάνκαρ έκανε το 1-2 και την ωραία σέντρα και ο Σπόραρ αυτή τη φορά δεν λάθεψε γράφοντας το 1-0 και η Λεωφόρος κυριολεκτικά… σείστηκε από τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Από κει και μετά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν κάποια μέτρα, εκμεταλλευόμενοι κάποια βεβιασμένα λάθη των παικτών του Τριφυλλιού και στο 68′ ο Σέβτσικ έκανε το σουτ, αλλά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Η κούραση των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και το φρεσκάρισμα στα πρόσωπα ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο. Έτσι ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο ματς τους Καμπετσή και Ιωαννίδης, κάνοντας καθαρά πιο επιθετικό το σχήμα, αλλά αυτό εμπεριείχε και ρίσκο.

Όντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, η πίεση εμφανίστηκε στο Τριφύλλι, καθώς δεν είχε πολύ χρόνο το δεύτερο τέρμα, που θα έστελνε ο ματς στην παράταση. Στο 84′ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, καθώς ο Μαντούς έβγαλε την κεφαλιά του… συμπαίκτη του, που κατευθυνόταν στα δίχτυα.

Αντί για το 2-0, έγινε το 1-1

Στα 7 λεπτά των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά η Σλάβια ήταν αυτή που έφερε το ματς στα ίσα. Στο 94′ Καμπετσής κέρδισε την μπάλα στην άμυνα, πιέστηκε και θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Μπρινιόλι, όμως αντ’ αυτού έβγαλε τετ α τετ τον Γιουρέτσκα, που πρόλαβε την έξοδο του Ιταλού και σκόραρε στο 94′ και ουσιαστικά το ματς τελείωσε.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ (55΄Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88′ Καρλίτος), Ιωαννίδης (76′ Καμπετσής)

Σλάβια: Μαντούς, Ουσού, Κατσαράμπα, Ντουντέρα, Ντόρλεϊ, Τιεχί, Τραορέ (61′ Σέβτσικ), Χόλες, Σχρανζ, Ολαγίνκα, Λινγκρ (61′ Ούσορ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments