Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα από την ελληνική πλευρά

Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα από την ελληνική πλευρά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις, επεσήμανε ο Οικονόμου, τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα.

Ηρεμία επικρατεί από την ελληνική πλευρά αναφορικά με την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις, επεσήμανε ο Οικονόμου, τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα.

Handelsblat: Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με την εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν. Η δυσαρέσκεια αφορά στην πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και έναντι του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας «Handelsblat», «οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ βρίσκονται ήδη σε χαμηλή άμπωτη. Στις Βρυξέλλες, η δυσαρέσκεια για τον Ερντογάν αυξάνεται εδώ και εβδομάδες. Όχι μόνο οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και η προσέγγισή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους αυταρχικούς ενόχλησαν τους (Ευρωπαίους) εταίρους».

Οι συντάκτες ενημερώνουν ότι «στους “Financial Times”, δυτικοί αξιωματούχοι σκέφτονταν ήδη φωναχτά τις κυρώσεις κατά της Άγκυρας. Κάποιες φωνές ζητούν αποβολή της Τουρκίας από το NATO».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments