Διεθνή

El Pais: Πώς να βγάλετε μια τέλεια Selfie

El Pais: Πώς να βγάλετε μια τέλεια Selfie

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Το φαινόμενο των selfies δεν φαίνεται να γνωρίζει όριο και υπολογίζεται ότι, καθημερινά, βγαίνουν κατά μέσο όρο 92 εκατομμύρια selfies, που αντιπροσωπεύουν το 4% του συνόλου των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν.

Οι selfies (=αυτοφωτογραφίες) είναι, πλέον, μια καθημερινή συνήθεια στην εποχή μας. Πολλές από αυτές σπεύδουμε να τις αναρτήσουμε, μάλιστα, στους προσωπικούς μας λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι, ωστόσο, καταφανές ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη να βγάζουμε τις selfies, που θέλουμε και που μας κολακεύουν περισσότερο, αν και υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μας επιτρέπουν να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το φαινόμενο των selfies δεν φαίνεται να γνωρίζει όριο και υπολογίζεται ότι, καθημερινά, βγαίνουν κατά μέσο όρο 92 εκατομμύρια selfies, που αντιπροσωπεύουν το 4% του συνόλου των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν.

Στο άκουσμα της λέξης selfie, η φυσική τάση είναι να σκεφτόμαστε την μπροστινή κάμερα των κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, όσοι εμβαθύνουν στην τεχνική της αυτοφωτογράφησης γνωρίζουν ότι καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας τον πίσω φακό, ο οποίος είναι σαφώς ενδεδειγμένος για αυτού του τύπου τις φωτογραφίες.

«Υπάρχουν τρεις τρόποι για να βγάλεις μια selfie», εξηγεί ο Βίκτορ Αμπάργκα, ο διάσημος YouTuber από τη Μαδρίτη. «Το πιο συνηθισμένο είναι να χρησιμοποιούμε την μπροστινή κάμερα της συσκευής μας. το δεύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε την πίσω κάμερα του τηλεφώνου μας και να χρησιμοποιήσουμε έναν καθρέφτη για να τραβήξουμε τη φωτογραφία και, τέλος, χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο για τη συσκευή και προγραμματίστε μια αντίστροφη μέτρηση», εξηγεί ο Αμπάργκα. Και προσθέτει: «Καθένας από αυτούς τους τρόπους λήψης της φωτογραφίας επιτυγχάνει διαφορετικό αποτέλεσμα». Ο Αμπάργκα κυριαρχεί στην τεχνική και αυτό αποτυπώνεται στο προφίλ του στο Instagram, με πλήθος αυτοφωτογραφιών με διαφορετικές σκηνές και φόντο.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τραβήξετε μια selfie, αλλά ποιος είναι καλύτερος και υπό ποιες συνθήκες; «Η φωτογραφία με την μπροστινή κάμερα δίνει μια αίσθηση φυσικότητας και αυτοσχεδιασμού, έχοντας έναν ευρυγώνιο φακό τόσο κοντά στο πρόσωπο μπορεί να μας παραμορφώσει και να μην μας αρέσει το αποτέλεσμα», προειδοποιεί ο YouTuber από τη Μαδρίτη. Αυτή η μορφή είναι τέλεια αν θέλετε να δείξετε κάτι ανεπίσημο. Εάν αυτό που θέλετε είναι να τραβήξετε μια ομαδική φωτογραφία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του καθρέφτη: συνίσταται στο να στέκεστε μπροστά από έναν καθρέφτη και να φωτογραφίζετε εκμεταλλευόμενοι το πλήρες δυναμικό του πίσω φακού. «Χρησιμοποιώντας την πίσω κάμερα του τηλεφώνου σας, η οποία συνήθως έχει καλύτερη ανάλυση από την μπροστινή, θα επιτύχετε μεγαλύτερη ευκρίνεια και θα τραβήξετε επίσης μια πιο φυσική και λιγότερο παραμορφωμένη εικόνα», εξηγεί o Αμπάργκα.

Ο τελευταίος —και πιο επαγγελματικός— τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο σε συνδυασμό με το χρονοδιακόπτη του τηλεφώνου. O Αμπάργκα, που χρησιμοποιεί πάντα iPhone, συνιστά «να χρησιμοποιείτε πάντα την κύρια κάμερα, αν είναι δυνατόν σε 1x, καδράρετε τη σκηνή, σκεφτείτε πώς θέλετε να ποζάρετε, πατήστε το κουμπί αντίστροφης μέτρησης και τρέξτε για να βγείτε μπροστά». Αυτή η μέθοδος είναι αυτή που προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments