Διεθνή

Κίνα: Σθεναρή καταδίκη της επίσκεψης Αμερικανών στην Ταιβάν

Κίνα: Σθεναρή καταδίκη της επίσκεψης Αμερικανών στην Ταιβάν

Πηγή Φωτογραφίας: Huizhong Wu | Συντελεστές: AP/Pixabay

Η επίσκεψη δύο μελών της Γερουσίας των ΗΠΑ στην Ταιβάν προκάλεσε τη σαφή και σθεναρή αντίθεση του εκπροσώπου για την ηπειρωτική Κίνα.

Επισημοποιείται και οξύνεται η αντίθεση της Κίνας και του Κομμουνιστικού Κόμματος που κυβερνά τη χώρα στη νέα επίσκεψη που πραγματοποιούν στην Ταιβάν Αμερικανοί αξιωματούχοι

Η επίσκεψη δύο μελών της Γερουσίας των ΗΠΑ στην Ταιβάν προκάλεσε τη σαφή και σθεναρή αντίθεση του εκπροσώπου για την ηπειρωτική Κίνα.

Ο ειδικός εκπρόσωπος για την ηπειρωτική Κίνα εξέφρασε τη σθεναρή αντίθεσή του στην επίσκεψη μελών του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών στην «κινεζική περιοχή της Ταιβάν». «Η επίσκεψή τους στην Ταιβάν αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της παραβίασης των δεσμεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών για το ζήτημα της Ταιβάν και μια πράξη δολιοφθοράς για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταιβάν», σύμφωνα με τον Ma Xiaoguang, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τέτοιες λανθασμένες πράξεις έχουν παραβιάσει σοβαρά την αρχή της μίας Κίνας και τα αναφερόμενα σε τρείς κοινές ανακοινώσεις Κίνας-ΗΠΑ».

«Μερικοί Αμερικανοί απέτυχαν να πάρουν ένα μάθημα από τις σοβαρές συνέπειες της επίσκεψης της Νάνσι Πελόζι στην Ταιβάν και οι αρχές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) της Ταιβάν έχουν παρασύρει επανειλημμένα εξωτερικές αντικινεζικές δυνάμεις σε προκλήσεις με στόχο την «ανεξαρτησία της Ταιβάν. Αυτές οι πράξεις έχουν αποκαλύψει πλήρως τις απαίσιες προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να περιορίσουν την Κίνα χρησιμοποιώντας την Ταιβάν και τις αρχές του DPP για να επιδιώξουν «ανεξαρτησία» ζητώντας την υποστήριξη των ΗΠΑ».

Ο εκπρόσωπος της Κίνας συμπλήρωσε, προειδοποιώντας ότι «οι αρχές του DPP θα λάβουν σκληρότερες κυρώσεις εάν συνεχίσουν να βασίζονται σε εξωτερικές δυνάμεις για να επιδιώξουν την «νεξαρτησία της Ταϊβάν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments