Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Νίκη επί του Κραΐνοβιτς και πρόκριση στους «16» του Σινσινάτι

Τσιτσιπάς: Νίκη επί του Κραΐνοβιτς και πρόκριση στους «16» του Σινσινάτι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τσιτσιπάς: Την πρόκριση με straight sets εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο αγώνα του στο Cincinnati Masters. Νικώντας άνετα, με σκορ 6-3, 6-4, τον Σέρβο (Νο46) Φίλιπ Κραΐνοβιτς προκρίθηκε στον 3ο γύρο

Την πρόκριση με straight sets εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο αγώνα του στο Cincinnati Masters. Νικώντας άνετα, με σκορ 6-3, 6-4, τον Σέρβο (Νο46) Φίλιπ Κραΐνοβιτς προκρίθηκε στον 3ο γύρο.

Αν και δύο ημέρες πριν, είδε το όνομά του να πέφτει από την πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης (στην 7η), ο “Tsitsifast” δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά και έκανε αυτό που έπρεπε στο ντεμπούτο του, στο Οχάιο. Χρειάστηκε 69 λεπτά αγώνα για να προκριθεί στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει το Νο13 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

«Όπλο» του για μία ακόμη φορά, ήταν το σερβίς του, ενώ έκανε μόνο τέσσερα λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι. Τελείωσε το ματς δε με 14 άσους, οι 28 winners. Συνολικά είχε 41/49 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του.

Αυτή ήταν η 43η νίκη του μέσα στη σεζόν, αλλά και η πρώτη νίκη του στο Tour μετά τις 30 Ιουνίου και την επικράτηση κόντρα στον Τζόρνταν Τόμπσον, για τον 2ο γύρο του Wimbledon. Έκτοτε, μετρούσε δυο σερί ήττες, από Κύργιο (Wimbledon) και Ντρέιπερ (Montreal Masters).

Ο Κύργιος προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Σινσινάτι

Ο Νικ Κύργιος, πρόσφατος φιναλίστ του Wimbledon, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Masters 1000, που διεξάγεται στο Σινσινάτι, επικρατώντας στην πρεμιέρα, του Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς με 7-5, 6-4.

Ο Ελληνοαυστραλός νικητής του τουρνουά της Ουάσιγκτον την περασμένη Κυριακή, ο οποίος ανέβηκε από την 37η στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έφθασε σχετικά εύκολα στην νίκη, που ήταν η 22η από τον περασμένο Ιούνιο, όταν κι επέστρεψε στα κορτ.

«Σωματικά δεν ένιωθα πολύ καλά, αλλά προσπάθησα να παραμείνω στον αγώνα. Ο Αλεχάντρο είναι σπουδαίος παίκτης. Ξέρει να τα κάνει όλα καλά. Επρεπε να σερβίρω καλά και να επιβάλω το παιχνίδι μου», είπε ο 27χρονος Κύργιος μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο κατάφερε δέκα «άσους».

Στον επόμενο γύρο, ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, θ’ αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Τέϊλορ Φριτζ (Νο 13 στον κόσμο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments