Οικονομία

Πληθωρισμός Ελλάδα: Διαμορφώθηκε στο 11,3% τον Ιούλιο

Πληθωρισμός Ελλάδα: Διαμορφώθηκε στο 11,3% τον Ιούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο 11, 3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα

Στο 11, 3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, παρουσιάζοντας έτσι μια μικρή μείωση από 11,6% που ήταν τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία στο 8,9% αυξήθηκε τον Ιούλιο ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης, από 8,6% τον Ιούνιο και 2,2% ένα χρόνο νωρίτερα ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 9,8% τον Ιούλιο του 2022, από 9,6% τον Ιούνιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 2,5%.

Που καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Γαλλία και τη Μάλτα (από 6,8%) και τη Φινλανδία (8,0%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (23,2%), τη Λετονία (21,3%) και τη Λιθουανία (20,9%). Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 18.

Ποια νέα μέτρα στήριξης βρίσκονται στο τραπέζι

Παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις δυσκολίες λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκονται και νέα μέτρα ή διεύρυνση παλιότερων.

«Έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε, πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΙ ο κ. Σταϊκούρας «την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ), το επίδομα θέρμανσης κ.ά.». Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ.  Η προτεραιότητα θα δοθεί από τον πρωθυπουργό για το ποια από αυτά θα ληφθούν, συμπλήρωσε. Παράλληλα, σχεδόν βέβαιο είναι πλέον ότι θα επεκταθεί το fuel pass σε fuel pass 3.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments