Κόσμος

Παραλήρημα Σοϊλού για την Ελλάδα: “Ενεργοποίησε το στρατόπεδο του  Λαυρίου και εκπαιδεύει μέλη του PKK”

Παραλήρημα Σοϊλού για την Ελλάδα: “Ενεργοποίησε το στρατόπεδο του  Λαυρίου και εκπαιδεύει μέλη του PKK”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παραλήρημα Σοϊλού για την Ελλάδα: Για μία ακόμα φορά η Τουρκία χρησιμοποιεί την ανθελληνική ρητορική, όπου μάλιστα αναφέρονται σε ανυπόστατους και παράλληλα προκλητικούς ισχυρισμούς κατά της Ελλάδος

Για μία ακόμα φορά η Τουρκία χρησιμοποιεί την ανθελληνική ρητορική, όπου μάλιστα αναφέρονται σε ανυπόστατους και παράλληλα προκλητικούς ισχυρισμούς κατά της Ελλάδος, όπου κάνουν αναφορά στα μέλη του PKK και τη δήθεν εκπαίδευση που κάνουν στο Λαύριο, παρά τις παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις της Αθήνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έβαλε στο «κάδρο» τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν τρομοκράτες, ενώ παλαιότερα είχε αναφερθεί στη Σουηδία και τη Φινλανδία.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του  Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, είχε υποστηρίξει εξάλλου το Φεβρουάριο ο Σοϊλού, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, λέγοντας τότε ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες.

«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», ισχυρίστηκε.

Ο Τούρκος υπουργός είχε ισχυριστεί ακόμη ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση. «Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν -έναν», υποστήριξε.

Όπως είπε, «εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, η συμμετοχή φέτος στην τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μικρότερη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments