Διεθνή

Ερντογάν: «Φυσικό αέριο και πετρέλαιο με τη βοήθεια του Αλλάχ»

Ερντογάν: «Φυσικό αέριο και πετρέλαιο με τη βοήθεια του Αλλάχ»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και ότι, στα θαλάσσια «οικόπεδα» 6 και 7 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, πιθανολογείται ισχυρά ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα σε φυσικό αέριο

Δεν κρύβει, πλέον, τις προθέσεις του και τις προσδοκίες του από το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποβλέπει στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου από τις κινήσεις του γεωτρύπανου νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και ότι, στα θαλάσσια «οικόπεδα» 6 και 7 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, πιθανολογείται ισχυρά ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα σε φυσικό αέριο, αν και, για να επιχειρήσει σε αυτά τα ύδατα, θα πρέπει να παραβιάσει την Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε αναφορικά με τους στόχους του τέταρτου και πιο προηγμένου τεχνολογικά γεωτρύπανου του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος: «Όταν πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε από το γεωτρύπανό μας, θα τα μοιραστούμε με το έθνος μας. Ειδικότερα, με το θέλημα του Αλλάχ, μόλις αρχίσουμε την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά».

Ο Ερντογάν ανέφερε, ακόμη, στις δηλώσεις του, οι οποίες φιλοξενούνται στην σημερινή έκδοση της «Μιλλιέτ» ότι «αυτό το γεωτρύπανό μας είναι από τα λίγα στον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί γεώτρηση μέχρι και σε βάθος δώδεκα χιλιάδες μέτρα. Δεν υπάρχει ισάξιό του αυτή τη στιγμή στον τομέα του. Έχει αυτό το χαρακτηριστικό και αυτήν την ιδιαιτερότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments