Πολιτική

Ενισχυμένη εποπτεία Ελλάδα: Οι διεθνείς αντιδράσεις για την έξοδο της χώρας

Ενισχυμένη εποπτεία Ελλάδα: Οι διεθνείς αντιδράσεις για την έξοδο της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι διεθνείς αντιδράσεις για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας

Εκτός του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας βρίσκεται από σήμερα (20/8) η Ελλάδα. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός με διάγγελμα στον ελληνικό λαό τόνισε ότι κλείνει ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες. «Κλείνει, έτσι, ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία. Για να ξεπροβάλει, όμως, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους» σημείωσε σε μήνυμά του.

Οι διεθνείς αντιδράσεις

Με μήνυμα στο twitter σχολίασε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. Η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Η αποφασιστικότητα και η δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο έτσι ώστε να μπει τέλος από σήμερα (20/8) το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας. Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε πως η χώρα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, με την Ευρώπη πάντα δίπλα της. Μάλιστα, το μήνυμα της κ. Φον ντερ Λάιεν ήταν γραμμένο και στα ελληνικά.

Σαρλ Μισέλ: Πρόκειται για μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα

Σε ανάρτηση του στο Twitter για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναφέρει: «Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα — έξοδος από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης σήμερα. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα προχωρά».

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup

«Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες».

Ο κύριος Ντόναχιου κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία», ενώ επισυνάπτει και την ανάρτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην οποία επισημαίνει πως «Η 20η Αυγούστου σηματοδοτεί την επίτευξη ενός μεγάλου εθνικού στόχου για την Ελλάδα, το τέλος του ενισχυμένου πλαισίου επιτήρησης της ΕΕ, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνετή οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια η κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments