Πολιτισμός

Queer καλλιτέχνες που αιχμαλωτίζουν την αγάπη και την οικειότητα και αμφισβητούν την καταπίεση

Queer καλλιτέχνες που αιχμαλωτίζουν την αγάπη και την οικειότητα και αμφισβητούν την καταπίεση

Πηγή Φωτογραφίας: Kate Vass Galerie

Αυτοί οι καλλιτέχνες επινοούν μια νέα εικαστική γλώσσα για να απεικονίσουν την αγάπη και την οικειότητα

Περισσότερο από ποτέ, υπάρχει μια πληθώρα καλλιτεχνών LGBTIA+ που αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα της queerness, της σεξουαλικότητας και του φύλου. Αυτοί οι καλλιτέχνες εργάζονται με διάφορους τρόπους, από την αφηρημένη ζωγραφική έως τα NFT, για να αμφισβητήσουν την ιστορική συσκότιση της queerness στην τέχνη και να γιορτάσουν το φύλο και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Αυτή η αυξανόμενη κοινότητα καλλιτεχνών επινοεί μια νέα εικαστική γλώσσα για να απεικονίσει την αγάπη και την οικειότητα. Ο ζωγράφος TM Davy φαίνεται στο νερό ως επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ενώ οι πίνακες του Doron Langberg διασχίζουν τη γραμμή μεταξύ αφαίρεσης και εικονοποίησης. Αυτό μπορεί να φανεί στην απόδοση του γυμνού και της αγάπης από τους καλλιτέχνες, όπως όταν δύο επιθυμητά queer σώματα βρίσκουν οικειότητα πέρα ​​από τη ρητή σεξουαλική επαφή.

1

View this post on Instagram

A post shared by Doron Langberg (@doronlangberg)

Doron Langberg: Willy and Alan, 2022.

Οι πίνακες του ισραηλινής καταγωγής ζωγράφου Doron Langberg δεν είναι αυτό που φαίνονται. Εκ πρώτης όψεως, οι πίνακές του μπορεί να φαίνονται αφηρημένοι. Με ένα βαθύτερο βλέμμα, όμως, μπορεί κανείς να δει ότι αποτυπώνεται μια ορατή μορφή. Ο καλλιτέχνης παίζει με τις λαδομπογιές για να καταλάβει πώς το χρώμα διαμορφώνει το νόημα ορισμένων εικόνων.

View this post on Instagram

A post shared by TM Davy (@tmdavy)

Η χρήση έντονων αποχρώσεων από τον Λάνγκμπεργκ είναι ευφάνταστη, εκκεντρική και ακριβής. Ο Λάνγκμπεργκ θέλει την queer αγάπη να μιλά με τόλμη στους πίνακές του. Ο Willy and Alan, είναι ένα έργο που εκτέθηκε στην ελβετική έκδοση του Art Basel νωρίτερα αυτό το έτος, απεικονίζει δύο γυμνούς εραστές.

TM Davy: Sun and Sand and Wounds and Love, 2021

Συχνά ζωγραφίζει γυμνούς άντρες και queer ανθρώπους που βυθίζονται σεωκεανούς, εμποτίζοντας τους με μυστήριο και αισθησιασμό. Οι πίνακές του, συχνά queer εραστές στις παραλίες, εκφράζουν έντονα συναισθήματα παραμένοντας παράλληλα νατουραλιστές.

Prince Jacon Osinachi, Wallflower, 2022

Μεγαλώνοντας στην Άμπα της Νιγηρίας, ο πρίγκιπας Τζέικον Οσινάτσι γνώριζε υπερβολικά τον συντηρητισμό της νιγηριανής κοινωνίας, τις προσδοκίες της για τον ανδρισμό και τις αντιλήψεις της για εκείνους που παραβιάζουν αυτούς τους άγραφους κανόνες.

Ο Osinachi είναι πρωτίστως ένας ψηφιακός καλλιτέχνης που έχει επιτυχία πουλώντας NFT, όπως το κάστρο άμμου, το οποίο απεικονίζει έναν μαύρο άνδρα να χτίζει ένα κάστρο από άμμο στα γόνατά του, ενώ ένας άλλος άνδρας, κομμένος στη μέση, στέκεται πίσω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments