Διεθνή

«Συνοριακό ζήτημα στη Θράκη θέλουν οι Τούρκοι με το μεταναστευτικό»

«Συνοριακό ζήτημα στη Θράκη θέλουν οι Τούρκοι με το μεταναστευτικό»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο ε.α. Λ. Καμπουρίδη, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές ροές ως μέσον για την άσκηση πιέσεων προς την πατρίδα μας.

Την εδραιωμένη πεποίθησή του ότι στη Θράκη θέλουν να δημιουργήσουν συνοριακό επεκτατικό ζήτημα οι Τούρκοι, διατύπωσε ο Αντιστράτηγος ε. α. και Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα έως το 2017, κ. Λάζαρος Καμπουρίδης, ο οποίος θεωρείται «think tank» από μόνος του στην ανίχνευση των στόχων του τουρκικού επεκτατισμού.

Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο ε.α. Λ. Καμπουρίδη, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές ροές ως μέσον για την άσκηση πιέσεων προς την πατρίδα μας.

Επιπλέον, ο τέως Ακόλουθος Άμυνας της Χώρας μας εκτιμά ότι η Τουρκία θέλει να προκαλέσει ζήτημα συνόρων με την Ελλάδα, στην περιοχή της Θράκης. Επανειλημμένως, έχει εκφράσει την άποψη, ότι η Θράκη αποτελεί τον επόμενο στόχο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Άγκυρας, αν και το Αιγαίο προτιμάται από το τουρκικό καθεστώς για επικοινωνιακούς λόγους αναφορικά με την εργαλειακή χρήση των μεταναστών.

Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας διακεκριμένος εμπειρογνώμων υποστηρίζει, ανάμεσα στα άλλα, ότι «μεγάλοι πληθυσμοί Σύριων και Αφγανών προσφύγων μέρος των οποίων δύναται να χρησιμοποιήσει η Άγκυρα εναντίον της Χώρας μας».

Επίσης, ο πολύπειρος Αντιστράτηγος αναφέρει ότι «το Σχέδιο της Τουρκίας, το οποίο σημειωτέον ήταν «ιδιαίτερα αρεστό στους Τούρκους επιτελείς», ήταν το «ξεχείλωμα» των χερσαίων συνόρων στον Έβρο χρησιμοποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, η δημιουργία Ουδέτερης Περιοχής Ασφάλειας προσφύγων στην ελληνική πλευρά του Έβρου σε αντιγραφή της τουρκικής πρακτικής στη συριακή επικράτεια πλησίον των συνόρων Τουρκίας – Συρίας. Η Ουδέτερη αυτή Περιοχή εγκατάστασης προσφύγων (κατά τον τουρκικό σχεδιασμό) θα προκαλούσε την ευαισθησία της Δύσης, αφού οι πρόσφυγες κατευθυνόμενοι από την Άγκυρα δεν θα προχωρούσαν νότια στην ελληνική επικράτεια αλλά θα παρέμεναν στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, «απαξιώνοντας» τη συνοριακή γραμμή».

Επιπλέον, η Τουρκία επιθυμεί «να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα στη Θράκη (αλλά) το πρόβλημα διαφαίνεται ότι εστιάζεται κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου όπως αποκάλυψε και ο Ναύαρχος Τ. Γιαγτζί. Το Αιγαίο και γενικά οι θαλάσσιες περιοχές προσφέρονται για, επικοινωνιακή εκμετάλλευση του προσφυγικού, υποστήριξη των τουρκικών αναθεωρητικών θέσεων και ιδιαίτερα στα θέματα Έρευνας – Διάσωσης, εκμετάλλευση της γεωγραφίας της περιοχής με τα πολυάριθμα ορμητήρια προώθησης των προσφύγων από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας, ενέργειες προβοκάτσιας κ.λπ.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments