Διεθνή

ΟΗΕ: Ανησυχία για τις δίκες Ουκρανών στη Μαριούπολη

ΟΗΕ: Ανησυχία για τις δίκες Ουκρανών στη Μαριούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες εκδίκασης των υποθέσεων των Ουκρανών αιχμαλώτων στη Μαριούπολη εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

Την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες εκδίκασης των υποθέσεων των Ουκρανών αιχμαλώτων στη Μαριούπολη εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος έκανε λόγο και για πιθανές παραβιάσεις τόσο μεγάλες που θα ισοδυναμούν με «εγκλήματα πολέμου» εκ μέρους της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) διατύπωσε έντονη ανησυχία για τα σχέδια των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αρχών να δικάσουν Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου στη Μαριούπολη, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί μες στις επόμενες ημέρες.

«Ανησυχούμε πολύ για το πώς συμβαίνει αυτό. Τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από κλουβιά που κατασκευάζονται στη Φιλαρμονική της Μαριούπολης, πραγματικά τεράστια κλουβιά, και προφανώς η ιδέα είναι να περιοριστούν οι κρατούμενοι», δήλωσε η Ravina Shamdasani, εκπρόσωπος του OHCHR σε συνέντευξη Τύπου.

Αν συμβεί αυτό, «δεν είναι αποδεκτό, είναι ταπεινωτικό», πρόσθεσε.

Η σκόπιμη άρνηση σε αιχμάλωτο πολέμου του δικαιώματος σε αμερόληπτη δίκη ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου εκ μέρους της Ρωσίας, συμπλήρωσε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments