Διεθνή

Πετρέλαιο: “Έχασε” τον στόχο της παραγωγής του Ιουλίου κατά 2,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Πετρέλαιο: “Έχασε” τον στόχο της παραγωγής του Ιουλίου κατά 2,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Πετρέλαιο: Σε πτωτική πορεία βρέθηκε η η παραγωγή του πετρελαίου, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε πως παρήγαγε 2,892 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd)

Σε πτωτική πορεία βρέθηκε η η παραγωγή του πετρελαίου, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε πως παρήγαγε 2,892 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd), το οποίο είναι κάτω από τους στόχους του τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσαν χαρακτηριστικά πηγές από τον οργανισμό, καθώς οι κυρώσεις σε ορισμένα μέλη και οι χαμηλές επενδύσεις από άλλα εμπόδισαν την ικανότητά του να αυξήσει την παραγωγή.

Η συμμόρφωση με τους στόχους παραγωγής διαμορφώθηκε στο 546% τον Ιούλιο, ανέφεραν οι πηγές σύμφωνα με το Reuters, σε σύγκριση με 320% τον Ιούνιο, όταν το κενό προσφοράς ήταν 2,84 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ο Οργανισμός συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή κατά 648.000 bpd τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε φορά, καθώς θα αποσυμπιέσει πλήρως σχεδόν 10 εκατομμύρια bpd από τις περικοπές που εφαρμόστηκαν τον Μάιο του 2020 για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Επιπλέον, οι χώρες συμφώνησαν αυτόν τον μήνα να αυξήσουν τους στόχους παραγωγής κατά άλλες 100.000 bpd τον Σεπτέμβριο, υπό την πίεση των μεγάλων καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι επιθυμούν να δροσίσουν τις τιμές.

Μόνο η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιστεύεται ότι διαθέτουν κάποια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή με ουσιαστικό τρόπο.

Η παγκόσμια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα πετρελαίου, η οποία συγκεντρώνεται κυρίως στους δύο παραγωγούς του Κόλπου, βρίσκεται ήδη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments